ACTUALITAT
Carregant...
6 de juny 2014

Info Post

El XVI Festival de Cinema Jueu de Barcelona, que se celebrarà del 10 al 15 de juny a Barcelona, ​​projectarà sis pel·lícules de ficció i cinc documentals, dels quals deu s'estrenaran per primera vegada a Catalunya.

06/06/2014 || Daniela Rosenfeld, directora del prestigiós certamen, ha assegurat que l'objectiu és mostrar un ampli ventall de la cultura jueva i mostrar el món jueu en diferents fases i moments de la història. "Aquest any l'eix central del festival girarà entorn de la reflexió d'aprendre a sobreviure i fer-ho des de la tendresa i la comprensió", ha explicat la directora.

Les pel·lícules aborden la supervivència i l'aprenentatge en un ampli ventall, sobrevivint a l'extermini, a la mort d'una amiga molt propera, a les exigències d'un credo estricte, a les contradiccions d'un conflicte armat i a aprendre tot el possible sobre la cultura jueva .

El documental encarregat d'obrir el Festival és "Molho, a bookstore in six chapters", de Wolfgang Els, en la seva versió original en ladí sobre els sefardites de Salònica; i "In Darkness", que presentarà la mateixa directora polonesa Agnieszka Holland, una pel·lícula basada en fets reals ocorreguts a la Polònia ocupada pels nazis que ha recollit diversos premis a Europa i nominada a l'Oscar 2012 com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

La programació també inclou la preestrena de "Fill the Void", que presentarà la directora israeliana Branca Burshtein, una pel·lícula premiada en diverses ocasions que retrata l'estil de vida ortodox d'una família de Tel Aviv. Cal destacar també la projecció de "Nono, the ziga-zaga kid", basada en la novel·la de David Grossman "The ziga-zaga kid", que es dirigeix ​​a tots els públics i que diumenge es reproduirà de manera gratuïta per als menors de 20 anys.

"Sabem que estem en un moment complicat però esperem comptar amb la mateixa participació que en l'edició anterior, ja que hem comprovat que s'està despertant l'interès per la cultura jueva entre els més joves", ha explicat Rosenfeld. Totes les pel · lícules es projectaran en versió original amb subtítols en català o castellà, depenent de cadascuna d'elles.

El Festival tindrà lloc a l'Institut Francès de Barcelona i també oferirà una projecció gratuïta a l'aire lliure, com ja vé sent tradicional, el dissabte 14 de juny, a la plaça de Sant Felip Neri, al bell mig del Call de Barcelona. Text: D.Rosenfeld/Agències/R.Novoa · Fotografia: FCJB · Vídeo: Canal 33



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT