ACTUALITAT
Carregant...
22 de juny 2014

Info Post

El Mossad, Aman, la Unitat 8200 i el Shin Bet es volquen en la cerca dels tres nois segrestats a Hebron per Hamàs

Les principals agències d'intel·ligència d'Israel han aportat els seus recursos financers i tecnològics --gairebé il·limitats-- en la recerca dels tres adolescents israelians segrestats. Experts cibernètics d'aquestes agències han conclòs que lluny de la participació directa d'una organització terrorista en el segrest és molt més probable que el segrest hagi estat obra d'una cèl·lula terrorista ad hoc amb tan sols tres o quatre membres.
 
Totes les sospites apunten a Hamàs i el seu braç armat, les Brigades Al-Qassam. Aquest fet queda corroborat a tenor dels senyals israelians d'intel·ligència (SIGINT) detectats i on hauria aparegut algun tipus de comunicació relativa a un aspecte de l'incident del segrest --ja sigui de l'organització, logística o operativa del segrest--. Però cal tenir present que una cèl·lula més petita no hauria d'utilitzar equips electrònics detectables o enviar missatges als seus controladors de rutes accessibles a "tafaners".  I és què com va pontificar l'any 1999 Scot McNealy, fundador de Sun Microsystems, en el món digital "you have zero privacy".

Quatre de cada cinc agències d'intel·ligència d'Israel --Shin Bet, el Directori d'Intel·ligència Militar (Aman), la Unitat de 8200, i el Mossad-- han elevat a prioritat absoluta de la seva agència la localització dels nens desapareguts: Eyal Yifrach, Gilad Shaar i Naftali Frenkel.
 
A més a més, també s'han mobilitzat els departaments d'intel·ligència i SIGINT de la policia, tot i el seu galdós paper en tot plegat desatenent la trucada d'emergència efectuada pels nois la nit del seu segrest. Totes aquestes agències estan lliures de la supervisió del pressupost governamental i tenen accés a enormes recursos financers, de personal i d'equips i tecnologia d'avantguarda (com l'interceptor de comunicacions de la imatge).

Per altra banda, Israel no descuida la HUMINT i ha teixit una xarxa d'espionatge de diversos nivells de fonts segures, agents i col·laboradors a Samària, Judea i Gaza.

Ara per ara, la comunitat d'intel·ligència israeliana està estudiant un informe sobre la possible llum verda per al segrest que fou codificat en un discurs públic pronunciat pel cap del politburó de Hamàs, Khaled Meshaal, fa tres setmanes amb el presoner Hassan Salemeh, al més pur estil de les novel·les de John Lecarré.

Però no obstant, el greu error de la policia ha obligat a activar les major intelligence agencies atès què des de la policia es va considerar una broma una trucada dels nois al telèfon d'emergència d'Israel el dia que va succeir el segrest. Les 5 hores que va trigar la policia en informar l'IDF ha donat temps suficient als segrestadors de treure els nois d'Hebron, Cisjordània i Israel a través de la frontera cap a Gaza, Jordània, al Sinaí o fins i tot Egipte.
 
Durant anys, la policia havia promès avaluar el sistema i les capacitats dels funcionaris que hi treballen i aquest tràgic error d'estimació, sens dubte, impulsarà una reforma a fons i que cal des de fa molt de temps. Text: R.Novoa/G.Shamis/D.Shalem · Fotografia: SIGINT Data Knob Turner

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT