ACTUALITAT
Carregant...
10 de juny 2014

Info Post

La nova delegació internacional de Barcelona de la Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme (LICRA) es presentarà en societat el proper 18 de juny al Saló de Plens del Districte de l’Eixample a les 19h del vespre.

10/06/2014 || La Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA) una de les associacions més antigues del món militant contra el racisme i l’antisemitisme i que compta des de principis de l'any 2014 amb una secció a Barcelona, esdevenint la primera delegació a la península ibèrica, pretén seguir amb la tasca de l'associació francesa a la Ciutat Comtal i a Catalunya, posant l'accent sobre: La lluita contra el racisme en general, atenent les poblacions particularment afectades a Catalunya, la lluita contra la violència masclista, l'homofòbia i la transfòbia i la conscienciació sobre els perills de l'extrema dreta a Europa. 

Lligada profundament al laïcisme característic de la societat francesa, la LICRA considera, com a filosofia que guia les seves accions, que no ha d’existir “ni el dret a la diferència ni a la indiferència” tot portant aquest combat en nom dels principis enunciats en la Declaració del Drets de l’Home i dels Ciutadans de 1789 i 1793 i en la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.

Amb més de 80 anys, aquesta “gran dama” pot, pel seu merescut títol, estar orgullosa d’un passat ric i gloriós. Però la lluita contra les intoleràncies és una lluita que, tanmateix, des de l’inici del tercer mil·lenni està lluny d’acabar-se. L’augment de l’extrema dreta a Europa, de la intolerància i els problemes interètnics, la multiplicitat d’actes violents i vexatoris contra minories i col·lectius diversos han fet que la LICRA estengui encara més el seu camp de treball en nous països i ciutats, com a resposta de les dones i els homes desitjosos de defensar la justícia i la dignitat humana. 

Per aquest motiu el proper dimecres 18 de Juny es portarà a terme l’acte d’inauguració i la presentació a la societat barcelonina i catalana de la secció de la LICRA a Barcelona, que tindrà lloc al Saló de Plens del Districte de L’Eixample (Carrer Aragó 311) a les 19h, i on intervindran entre d’altres Alain Jakubowicz (President de la LICRA a França), Francina Vila (Regidora de Dones i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona), Philippe Schmidt (Vicepresident de la LICRA a França), Daniela Rosenfeld (Presidenta de LICRA Barcelona) i Gérard Folus (President de la secció Midi-Pyrénées de la LICRA). Text: R.Novoa/LICRA Barcelona · Fotografia: LICRA Barcelona

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT