10 de juny 2014


La nova delegació internacional de Barcelona de la Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme (LICRA) es presentarà en societat el proper 18 de juny al Saló de Plens del Districte de l’Eixample a les 19h del vespre.

10/06/2014 || La Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA) una de les associacions més antigues del món militant contra el racisme i l’antisemitisme i que compta des de principis de l'any 2014 amb una secció a Barcelona, esdevenint la primera delegació a la península ibèrica, pretén seguir amb la tasca de l'associació francesa a la Ciutat Comtal i a Catalunya, posant l'accent sobre: La lluita contra el racisme en general, atenent les poblacions particularment afectades a Catalunya, la lluita contra la violència masclista, l'homofòbia i la transfòbia i la conscienciació sobre els perills de l'extrema dreta a Europa. 

Lligada profundament al laïcisme característic de la societat francesa, la LICRA considera, com a filosofia que guia les seves accions, que no ha d’existir “ni el dret a la diferència ni a la indiferència” tot portant aquest combat en nom dels principis enunciats en la Declaració del Drets de l’Home i dels Ciutadans de 1789 i 1793 i en la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.

Amb més de 80 anys, aquesta “gran dama” pot, pel seu merescut títol, estar orgullosa d’un passat ric i gloriós. Però la lluita contra les intoleràncies és una lluita que, tanmateix, des de l’inici del tercer mil·lenni està lluny d’acabar-se. L’augment de l’extrema dreta a Europa, de la intolerància i els problemes interètnics, la multiplicitat d’actes violents i vexatoris contra minories i col·lectius diversos han fet que la LICRA estengui encara més el seu camp de treball en nous països i ciutats, com a resposta de les dones i els homes desitjosos de defensar la justícia i la dignitat humana. 

Per aquest motiu el proper dimecres 18 de Juny es portarà a terme l’acte d’inauguració i la presentació a la societat barcelonina i catalana de la secció de la LICRA a Barcelona, que tindrà lloc al Saló de Plens del Districte de L’Eixample (Carrer Aragó 311) a les 19h, i on intervindran entre d’altres Alain Jakubowicz (President de la LICRA a França), Francina Vila (Regidora de Dones i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona), Philippe Schmidt (Vicepresident de la LICRA a França), Daniela Rosenfeld (Presidenta de LICRA Barcelona) i Gérard Folus (President de la secció Midi-Pyrénées de la LICRA). Text: R.Novoa/LICRA Barcelona · Fotografia: LICRA Barcelona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...