ACTUALITAT
Carregant...
27 de maig 2014

Info Post


Què és Antisemitisme ? 
Definició adoptada el 2005 per l'EUMC, ara anomenada European Union Agency for Fonamental Rights (FRA) i l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) 

(Versió original: EUMC )

© Traducció del Forum Europeu sobre l'Antisemitisme / Versió en català per Israel a Catalunya (27/05/2014)

ANTISEMITISME ( Definició de treball ) 


"Antisemitisme és una determinada percepció sobre els jueus que pot expressar-se com odi cap als jueus. Les manifestacions verbals i físiques d'antisemitisme es dirigeixen tant contra persones jueves o no jueves com contra els seus béns, institucions comunitàries jueves o llocs de culte."Aquestes manifestacions també poden tenir com a objecte l'Estat d'Israel, concebut com una entitat col·lectiva jueva. L'antisemitisme acusa freqüentment als jueus de conspirar en perjudici de la humanitat i generalment s'usa per culpar els jueus que "les coses van malament". L'antisemitisme s'expressa en la parla, de forma escrita , visual o en accions i fa servir estereotips sinistres i característiques negatives de la personalitat. 

Alguns exemples contemporanis d'antisemitisme en la vida quotidiana, en els mitjans, escoles, llocs de treball i en cercles religiosos són:
  • Incitar, donar suport o justificar l'assassinat o el dany a jueus en nom d'una ideologia radical o una visió extremista de la religió. 
  • Fer acusacions falses, deshumanitzadores, demonitzadores o estereotipades sobre jueus com a tals, o sobre el poder dels jueus com a col·lectiu, com ara el mite d'una conspiració jueva mundial, o el control dels jueus sobre els mitjans, l'economia, el govern o altres institucions de la societat.
  • Acusar els jueus com a poble de ser responsables de mals reals o imaginaris comesos per una persona jueva individual o un grup, o fins i tot per actes comesos per no-jueus.
  • Negar els fets, abast, mecanismes (per exemple, les cambres de gas) o la intencionalitat del genocidi del poble jueu comès per l'Alemanya nacionalsocialista, els seus suports i còmplices durant la segona Guerra Mundial (l'Holocaust o Xoà).
  • Acusar els jueus com a poble, o Israel com a Estat, d'inventar o exagerar l'Holocaust.
  • Acusar ciutadans jueus de ser més lleials a Israel, o suposades prioritats jueves mundials, que als interessos dels seus propis països.
Exemples de les formes en què l'antisemitisme es manifesta en relació a l'Estat d'Israel són:
  • Negar al poble jueu el dret d'autodeterminació, per exemple afirmant que l'existència de l'Estat d'Israel és un projecte racista.
  • Aplicar una doble moral exigint a l'Estat d'Israel un comportament que no s'espera i demanda de cap altre Estat democràtic.
  • Utilitzar símbols i imatges associades amb l'antisemitisme clàssic (per exemple, l'acusació que els jueus van assassinar Jesús o el libel de la sang) per caracteritzar Israel o als israelians.
  • Realitzar comparacions entre la política israeliana actual i la dels nazis. 
  • Responsabilitzar col·lectivament als jueus per les accions de l'Estat d'Israel.
No obstant això, crítiques a Israel comparables a les que es fan a qualsevol altre país no poden ser considerades antisemites. Els actes antisemites són criminals quan així els defineix la llei (per exemple, la negació de l'Holocaust o la distribució de materials antisemites en alguns països).Els actes criminals són antisemites quan els objectius dels atacs, ja siguin persones o béns -com ara edificis, escoles, llocs de culte i cementiris- , són seleccionats perquè són jueus, vinculats a jueus, o perquè es perceben com a tals.La discriminació antisemita és la negació a jueus d'oportunitats o serveis accessibles per a altres i és il·legal en molts països.

Font: Observatori de l'Antisemitisme a Espanya 

 

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT