ACTUALITAT
Carregant...
6 de maig 2014

Info Post

Els serveis d'intel·ligència d'Índia (Intelligence Bureau) aborten un atemptat terrorista contra els consulats d'Estats Units i Israel ordenat per la intel·ligència pakistanesa (ISI)

06/05/2014 || L'Intelligence Bureau de l'Índia ha abortat una operació clandestina (blackop) dels serveis d'intel·ligència pakistanesos (Inter-Services Intelligence) contra interessos israelians i nord-americans a l'Índia. Segons fonts oficials de la comunitat d'intel·ligència de l'Índia, Sakir Hussain, natural de Sri Lanka, va admetre en els interrogatoris que va ser captat per un agent de l'ISI pakistanès a Colombo, Sri Lanka, per recopilar informació sobre el consolat dels EUA a Chennai i el consolat israelià a Bengaluru.

Segons informacions aparegudes el cap de setmana al Times of India, l'Intelligence Bureau indi assegura que l'Inter-Service Intelligence del Pakistan, servei secret que també opera a Barcelona ciutat on compta amb una estació d'intel·ligència, hauria utilitzat Sakir Hussain per planejar atacs terroristes en tots dos consulats.
 
Hussain va ser detingut a Chennai dimarts passat en una operació on l'Intelligence Bureau indi ha comptat amb suport dels seus col·legues de la CIA i el Mossad. Abans de ser captat per l'ISI, Hussain es dedicava al tràfic de persones, falsificació de passaports, i el contraban de moneda índia falsa. El detingut ha revelat als interrogadors que l'ISI del Pakistan tenia previst enviar a dos agents la seva xarxa exterior (concretament de les Maldives) a Chennai com a part de l'atac, i que havia estat encarregat de l'organització dels seus documents de viatge i amagatalls.
 
Hussain fins hi tot ha assenyalat a Amir Zubair Siddiq com el seu director d'operacions. L'Intelligence Bureau ha trobat en possessió de Hussain imatges dels consolats israelians i nord-americans, que mostra diverses portes i camins que condueixen a les entrades dels llocs. Hussain ha admès que ha enviat aquestes fotografies a Siddiq i al seu enllaç al Pakistan. Una recerca addicional de la NSA ha verificat que les imatges s'havien descarregat a l'ordinador personal de Amir Zubair Siddiq, que compagina el seu servei a l'ISI amb l'Alt Comissionat del Pakistan a Colombo. I junt amb les imatges, un croquis detallant els camins als consolats van ser enviats de manera similar per correu electrònic en format PDF.

Aquesta no seria la primera vegada que els atacs terroristes originaris del Pakistan han afectat l'Índia, i en particular els llocs jueus a l'Índia. A la infame massacre de Mumbai, que es va produir el 2008, els terroristes pakistanesos van matar a 166 persones en un assalt de tres dies, entre ells sis jueus al local de la comunitat jueva Khabad. El Mossad ja estava alertat d'aquesta situació després que el cap del grup terrorista Indian Mujahideen va admetre durant la seva detenció el passat mes de setembre que la seva organització estava planejant un atac contra jueus o israelians a la Índia. La investigació va revelar que el líder terrorista havia igualment entrat en contacte amb l'ISI pakistanès.

Esperem que les autoritats del nostre país prenguin nota sobre les activitats de l'ISI a l'exterior atès que compten amb infraestructura operativa a Barcelona. Text: R.Novoa/JPost/Times of India · Fotografia: ISI 

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT