14 de maig 2014


Cinc-cents anys després del Decret d'Expulsió dels Jueus a la Corona de Castella i de la Corona catalano-aragonesa, Espanya lidera en tercera posició el rànking de la vergonya elaborat per la Lliga Antidifamació

14/05/2014 || Espanya se situa entre els tres països amb més antisemitisme d'Europa, segons el primer sondeig a nivell mundial que s'ha fet sobre aquesta qüestió i que ha publicat la Lliga Antidifamació (ADL) i que ha fet pública una enquesta sobre 53.100 persones de 102 països.

El país més antisemita europeu, segons el sondeig, és Grècia, on un 69% de la població expressa aquestes actituds. El segueix a certa distància França, on l'antisemitisme arriba al 37%, i en tercer lloc Espanya, amb un 29%. Darrera de l'Estat espanyol hi va Àustria, amb un 28%.

Els països menys antisemites són Holanda, on només se'n detecta un 5% , el Regne Unit, amb un 8%, Dinamarca, amb un 9% i Noruega, amb un 15%. En el cas d'Alemanya, el percentatge d'antisemites és d'un 27%.

El sondeig s'ha elaborat preguntant per 11 estereotips negatius sobre els jueus. Els que han respost afirmativament sobre 6 o més estereotips han estat considerats antisemites. La Lliga Antidifamació, que es va crear l'any 1913, està considerada la principal organització mundial en la lluita contra l'antisemitisme. Text:Ll.Bou/El Singular/R.Novoa/ADL · Fotografia i vídeo: ADL

Informe complet aquíRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...