24 de maig 2014


Quatre persones han estat resultat mortes com a conseqüència d'un atemptat terrorista al Museu Jueu de Bèlgica a Brussel·les

24/05/2014 || Segons ha confirmat la policia belga, ell terrorista ha entrat dins del Museu abans de començar a disparar sobre les 15:45 d'avui dissabte i després s'ha donat a la fuga. "He sentit sorolls que semblaven trets. Una mitja dotzena de trets i després res durant un minut i després hi ha hagut més trets. En poca estona ha arribat la Policia i ha acordonat la zona", ha relatat Marc, un treballador que estava en un carrer proper, en declaracions a la ràdio RTL. 

La ministra de l'Interior, Joëlle Milquet, s'ha desplaçat fins al Museu Jueu de Bèlgica, des d'on ha dit que "tot fa creure que es tracta d'un atemptat antisemita", ha dit al diari La Libre Belgique. El responsable de policia de Brussel·les-Ixelles, Guido Van Wymersch, ha declarat al mateix mitjà que hi ha 4 morts. L'alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur, també present al lloc, ha qualificat els fets de "extremadament greus" i ha dit que la Policia segueix "una pista seriosa". 

Els serveis d'assistència han assistit a prop d'una dotzena de persones que es trobaven al lloc quan han passat els fets. Segons ha assenyalat el diari La Libre Belgique, el suposat autor dels trets és un home que viatjava en un cotxe de la marca Audi, que havia aparcat el seu vehicle en doble fila a l'entrada del Museu Jueu, i ha baixat juntament amb un altre passatger. Després de disparar contra les persones que es trobaven al lloc, ha tornat a pujar al seu cotxe i s'ha donat a la fuga, segons aquest diari. 

En el moment dels fets, el ministre d'Afers Estrangers belga, Didier Reynders, estava present al lloc. "Em trobava aquí al Grand Sablon (barri cèntric de Brussel·les), quan una dona amagada al costat d'un nen m'ha dit que hi havia hagut trets", ha relatat a l'emissora RTL . "He baixat ràpid al carrer i he vist que alguna cosa passava al Museu Jueu. He vist dos morts a terra i hem esperat al costat de diversos testimonis que es trobaven allí a que arribessin els serveis d'emergències i la policia. Els fets han tingut lloc a l'interior del Museu". "És un acte terrorista, l'assassí ha entrat deliberadament al museu", ha indicat per la seva banda el president de la Lliga Belga Contra l'Antisemitisme (LBCA), Joël Rubinfeld.

Condemna de l'atemptat i emplaçament a les autoritats espanyoles

Aquest horrible crim demostra que l'antisemitisme està augmentant perillosament a Europa. La setmana passada la comunitat jueva va patir a Espanya una onada d'atacs a les xarxes socials després del partit de bàsquet Reial Madrid-Maccabi. I com veiem avui amb el terrible assassinat de Brussel·les, de les paraules als fets només hi ha un pas. 

Per tot això, Israel a Catalunya se suma a la demanda de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya i demanem a les autoritats de l'Estat espanyol i a les europees que passin a l'acció amb tota celeritat per legislar i penalitzar la incitació a l'odi racial i antisemita que deriva en actes criminals com el d'avui a Brussel·les.

La inacció de certs governs davant la deslegitimació de l'Estat d'Israel, com fa especialment el BDS, també contribueix a donar patent de cors i impunitat als antisemites.

Avui no parlem només de paraules, els fets apunten a Europa cap a la dolorosa resurrecció del monstre del racisme, la xenofòbia i l'antisemitisme que fa perillar la democràcia a tot el continent si no s'actua amb rapidesa i contundència. Text: R.Novoa/FCJE/Agències · Fotografia: Agències

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...