ACTUALITAT
Carregant...
7 de març 2014

Info Post

Les relacions entre les agències d'intel·ligència d'Estats Units i Israel han convergit després de quatre anys amb els canals de comunicació a baix nivell en una operació militar al Mar Roig que ha exposat la política de la República Islàmica de l'Iran d'armar amb míssils d'ampli abast els grups terroristes que operen a la Franja de Gaza (Hamàs i Gihad Islàmica)

07/03/2014 || En una revelació inusualment franca, el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, va dir la nit de dimecres 5 de març que els serveis d'intel·ligència dels Estats Units i els militars havien treballat amb Israel per seguir el vaixell iranià amb bandera de Panamà Klos C, que va ser près per comandos navals israelians al Mar Roig aquest mateix dia transportant míssils a Gaza a través del Sudan. 

El vaixell va ser abordat per les forces especials de la Marina israeliana (Shayetet 13) i es va trobar que transportava desenes de míssils de 302mm fets a Síria amb un abast de 150 quilòmetres.

El portaveu de la Casa Blanca ha assegurat que Washington ha treballat amb Israel a través dels canals d'intel·ligència i militars. També va estar assabentada en tot moment l'assessora de seguretat nacional de la Casa Blanca, Susan Rice, quan es va saber que l'abordatge estava en moviment. De fet, el portaveu de la Casa Blanca va anotar que el president Barack Obama havia donat l'ordre al Pentàgon de donar tot el suport logístic i militar a l'operació militar israeliana si era necessària per interceptar l'embarcació.

"Els nostres homòlegs israelians finalment van optar per prendre la iniciativa en la interdicció del carregament d'armes il·lícites", va dir Jay Carney. Aquesta és la primera vegada en quatre anys que els EUA i Israel col·laboren en una operació d'intel·ligència i militar contra l'Iran --des que l'atac del virus Stuxnet el 2010 contra les instal·lacions nuclears de l'Iran--.

Fins ara, el govern d'Obama s'havia negat fermament a actuar en contra de l'Iran per por a posar en perill la via diplomàtica internacional per aturar el seu programa nuclear. La franquesa inusual amb què el govern d'Obama ha anunciat la seva coordinació amb Israel és alhora dramàtica en si mateix i un senyal de trànsit que assenyala el camí a un canvi radical en la seva política cap a l'Iran. Els EUA i Israel semblen estar aliniant-se --i les seves polítiques militars, també-- contra l'eix sirià-iranià-Hesbol·là.

"Seguirem combatent les activitats de l'Iran encaminades a la desestabilització de la regió en coordinació amb els nostres socis i aliats. Aquests actes il·lícits són inacceptables per a la comunitat internacional i en flagrant violació de les obligacions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per part de l'Iran" va reblar el portaveu de la Casa Blanca. Text: R.Novoa/Debkafile · Mèdia: Google/IDF


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT