11 de febr. 2014

Info Post

L'ambaixador d'Israel exposa la fórmula magistral de la innovació al Fòrum Anual de la Innovació que s'ha celebrat a València

11/02/2014 || La Ciutat de les Arts i les Ciències de València va acollir ahir el primer Fòrum Anual de la Innovació , una nova cita per a la reflexió on s'ha debatut sobre la situació de l'emprenedoria , la tecnologia i la innovació a Espanya davant més de mig miler d'empresaris i professionals que han omplert al complet l'auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic .

La jornada s'ha obert amb una taula rodona titulada ' De la idea a l'empresa' , en què ha participat , entre d'altres ponents , l'ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra Alon Bar , en representació del país miracle de les startups .

El mateix Bar ha obert el debat amb una breu explicació del model que ha fet d'aquest petit país del Pròxim Orient un centre estratègic de la innovació mundial .

L'ambaixador ha subratllat la inversió d'Israel en R + D + I ( destina el 4,5% del PIB ) , encara que, segons la seva opinió , la clau de l' èxit rau en una combinació de factors , com la cultura de l'emprenedoria , l'elevat percentatge d'enginyers i l'alta qualitat de la mà d'obra o les polítiques del Govern .

Ingredients , tots ells, que es barregen activament amb el capital risc . Perquè, ha recordat , el sector de la innovació està , en la seva essència , molt vinculat al risc : "El 90 % de les startups no arriben a complir amb el seu producte " .

Bar ha posat l'accent en l'aposta política pel desenvolupament tecnològic i la innovació . En aquest sentit , ha revelat que el Ministeri d'Economia disposa d'una figura , la de cap científic , que assenyala les àrees d'inversió i interès .

Prova d'aquesta política d'Estat és que Israel finança al 84% la 24 incubadores d'empreses . L'objectiu, ha assenyalat és que els que fracassin en l'aplicació pràctica del projecte puguin continuar innovant , cosa que no passaria si els fons fossin privats . " Els diners públics proporciona una tolerància al fracàs" , ha indicat . Text: R.Novoa/F.Álvarez/El Mundo · Fotografia: El Mundo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...