ACTUALITAT
Carregant...
7 de febr. 2014

Info Post

El President d'Extremadura ha estat denunciat avui a la Fiscalia per les declaracions antisemites que va efectuar el passat 6 de febrer on comparava el debat polític existent sobre les balances fiscals "amb un mercat de jueus on cadascú va a la seva"

07/02/2014 || Israel a Catalunya ha interposat aquest matí a la Fiscalia Provincial de Barcelona davant del Fiscal especial del Servei de Delicites d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, una denúncia contra el President de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, José Antonio Monago. Monago, va fer unes declaracions ahir mateix on comparava el debat polític existent sobre les balances fiscal "amb un mercat de jueus on cadascú va a la seva".

L'expressió de José Antonio Monago parteix del líbel antisemita medieval clàssic que dibuixa els jueus com a comerciants en to pejoratiu i amb una llunyana connexió amb els mercaders del Temple. Així ho reconeix Jai Anguita, representant de la comunitat jueva progressista catalana, que ha afirmat que "Monago hauria de dimitir. Són paraules antisemites". En aquest sentit, Anguita ha refermat que aquesta actitud demostra que en la societat espanyola hi són presents "prejudicis i estereotips antisemites" que "indignen" a la comunitat jueva.

En la denúncia presentada avui a Fiscalia es considera que les declaracions de Monago podríen suposar un delicte d'incitació a l'odi i és per aquest motiu que es reclama al Fiscal que obri diligències informatives contra Monago i el citi a declarar. Text: R.Novoa · Fotografia: eldiario.es

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT