15 de gen. 2014Israel planteja una iniciativa legislativa davant l'ascens de la banalització del nazisme


15/01/2014 || La Comissió Ministerial de Legislació del govern israelià ha aprovat un avantprojecte de llei que prohibeix expressament l'ús de la paraula 'nazi' i de tota la seva simbologia davant d'un increment del seu ús dins del llenguatge polític israelià. 

La iniciativa serà tramitada el pròxim dimecres en la Knesset o Parlament israelià. L'ús de la paraula 'nazi' o d'altres derivats afins a aquesta ideologia serà castigat amb penes de fins a sis mesos de presó i multes de fins a 100.000 shekels (uns 21.000 euros). 

En l'avantprojecte també es considera delicte portar l'informe de ratlles utilitzat pels nazis per vestir als jueus als camps de concentració o l'Estrella de David groga, destinada a identificar als jueus, segons ha informat el diari ' Yedioth Aharonoth'.

L'impulsor de la llei, el diputat Shimon Ohayon del partit conservador Likud- Beiteinu, ha argumentat que "l'ascens de grups neonazis que utilitzen aquests símbols suposa un perill per a tots els jueus del món, però mentre l'Estat d'Israel no els prohibeixi, no podem queixar-nos de la seva aparició a altres llocs del món". "La insuportable lleugeresa amb la qual s'utilitzen aquestes termes en el discurs públic i polític suposa un menyspreu absolut als sentiments dels supervivents de l'Holocaust i dels seus familiars. Ha de ser castigat ", ha afegit Ohayon. Text: R.Novoa/Europa Press · Fotografia: Knesset

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...