ACTUALITAT
Carregant...
24 de des. 2013

Info Post

La persecució indiscriminada dels palestins als cristians de Betlem ha reduït en gairebé un 50% aquesta comunitat els darrers 20 anys

24/12/2013 || Cada dia, els nens del món assisteixen a l'escola. Molts anhelen aprendre a llegir i escriure i esdevenir membres productius de les seves societats. Per contra, a Palestina, els nens que comencen primària ––la majoria de no més de 5 anys–– demostren el que se'ls ha ensenyat:

“Quin és el teu camí?” se'ls pregunta. La “Gihad”, responen.

“Quina és la seva aspiració més sublim?” se'ls torna a preguntar, i responen: “Morir per amor a Al·là”.

L'agressiva propagació de les idees extremistes islàmiques com aquesta, ha obligat a milers de cristians palestins a fugir d'àrees sota control palestí, com ara Betlem o Ramal·la.

Betlem és el lloc on els cristians consideren que va nèixer Jesús. Un dia va ser una ciutat cristiana. El cens de 1990 assenyalava la presència d'una majoria cristiana del 60% de la població. Vint anys després, en aquest 2013 que acaba, els cristians només representen entre el 10 i 15% de la població. Molts alerten d'aquesta situació i afirmen que si continua l'èxode massiu de cristians, Betlem podria convertir-se en una ciutat de llocs sagrats cristians però sense residents cristians.

Justice Weiner del Centrede Relacions Públiques de Jerusalem creu que això ja està passant. Weiner porta anys investigant la persecució i l'èxode dels cristians dels territoris sota control de l'Autoritat Palestina a Judea, Samària i Gaza.

“Els cristians, que eren la força comercial i econòmica dominant en aquests pobles palestins, s'han reduït en nombre. Se'ls han robat i expropiat les seves terres. Han estat forçats a vendre o tancar els seus negocis, senten hostilitat en caminar pel carrer. Tenen por de portar creus i de vegades són agredits verbalment quan van a l'església” denuncia Weiner.

Malgrat aquest èxode massiu, membres de la Primera Església Baptista a Betlem s'han alçat i han decidit quedar-se, per ser un far de llum en aquesta comunitat. I per això, alguns han pagat un alt preu. El pastor Steve Khoury de la Primera Església Baptista de Betlem diu que “som cristians nascuts de nou, creiem en la promesa de Déu a Abraham. És un pacte etern de Déu, és un pacte etern amb Abraham. Ho va fer amb ell i la seva descendència. Això no és molt respectat en la nostra cultura”. Se sent perseguit no només pels musulmans que els veuen com sionistes defensors d'Israel, sinó que també pels catòlics que abracen una creença coneguda com la “teologia del reemplaçament”, que és una idea per la qual els catòlics consideren que han reemplaçat als jueus com el poble escollit de Déu. I com la majoria de musulmans, consideren que Déu els va donar Israel i els territoris palestins a ells, i no als jueus.

Les esglésies cristianes protestants són atacades perquè són vistes com sionistes i traïdores de la causa palestina. De fet, la Primera Església Baptista ha estat bombardejada 14 vegades. A més dues dones joves van morir tirotejades per convidar nens musulmans a una escola bíblica de vacances.

El pastor Khoury té la seva congregació al seu costat. Però molts cristians palestins, musulmans i altres àrabs convertits al cristianisme pateixen sols. Aquest és el cas d'un home al que anomenarem “Mukhtar”. La seva família palestina el va repudiar, el van titllar de serp i van amenaçar amb decapitar-lo quan es va fer cristià. El van acabar agredint i va ser hospitalitzat amb diverses costelles i vèrtebres trencades.


Els àrabs convertits al cristianisme com Mukhtar i molts creients palestins diuen que saben que Déu els acompanya en el seu sofriment, i preguen perquè el món no els oblidi com ha fet avui Albert Elfa en la seva crònica habitual des de Betlem. Text: R.Novoa/CBNMC · Fotografia: AFP

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT