ACTUALITAT
Carregant...
8 de nov. 2013

Info Post
Fotografia: J.Bedmar

Mentre vostè parli de millorar i enfortir les relacions amb Israel a tots nivells amb el President Peres faci-ho honestament: demostri que està disposat a millorar les relacions amb Israel tallant d'arrel amb els insults i les mentides que dedica la seva televisió pública contra Israel. 

08/11/2013 || El President de Catalunya, Artur Mas, inicia demà un viatge oficial a l'Estat d'Israel, un viatge que ha de ser llegit majoritàriament des d'una vessant econòmica i comercial més que política. La delegació catalana que acompanyarà el nostre President a Israel s'ha vehiculat mitjançant la “Missió TIC Catalunya Israel 2013” i compta amb una agenda professional per a empresaris catalans del sector TIC interessats en tenir una presència més important comercialment parlant al mercat israelià i poder establir vincles més duradors amb la Sillicon Valley del Mediterrari. N'hem parlat a bastament en aquests articles:


L'últim viatge oficial d'un president de Catalunya (Pasqual Maragall) a Israel va ser un desastre i va irritar el Govern israelià. És normal que ara es prenguin precaucions. N'hem parlat també en l'entrevista que ens va realitzar fa dues setmanes el periodista israelià Edgardo Krawiecki:


El 2006, el viatge del president Pasqual Maragall amb Josep-Lluís Carod-Rovira va generar una gran polèmica per la foto de Maragall a aquest i al conseller Antoni Castells amb una corona d'espines a Jerusalem. Però aquesta no fou l'única anècdota desagradable: Carod-Rovira es va negar a participar en un homenatge a Isaac Rabin i el Govern de Catalunya va ser durament atacat per un manual sobre l'Holocaust editat per l'Ajuntament de Barcelona (en mans del PSC llavors) i distribuït entre estudiants d'ensenyament secundari catalans, que va provocar una protesta formal d'Israel. En aquell pasquí es comparava la situació als camps d'extermini nazis amb el mur que separa israelians i palestins o amb els presos de la base de Guantánamo. Israel va considerar aquesta comparació "inacceptable, inadequada i molt perillosa". Ara que tant parlem de banalització del nazisme, n'hauríem de cercar els orígens en l'esquerra dogmàtica del nostre país, ja sigui espanyola o catalana.

Però compte, el President Mas pot trobar-se de nou amb una situació desagradable com la què es produí el 2006. I tot per culpa de la televisió que va crear la Generalitat de Catalunya fa 30 anys: TV3, amb uns informatius que se serveixen de la mentida, la sobredimensió, la manipulació i el biaix per atacar constantment l'Estat d'Israel. Només des de la nostra determinació i la pressió exercida per Israel a Catalunya hem aconseguit que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya hagi obert una investigació d'ofici sobre el tractament informatiu que rep Israel a Televisió de Catalunya.

Però convindrà, President, que no és bo fer un viatge a Israel sense haver tancat aquesta carpeta i exercint de president d'un país on la seva televisió pública insulta Israel pràcticament a diari. Mentre vostè parli de millorar i enfortir les relacions amb Israel a tots nivells amb el President Peres faci-ho honestament. Demostri que està disposat a millorar les relacions amb Israel tallant d'arrel amb aquests insults que dedica la seva televisió pública a Israel. Prengui partit de veritat President Mas i acompanyi les seves bones intencions amb fets. Només així serà creïble el seu capteniment.

Cordialment,

Rubèn Novoa i Arranz
Editor d'Israel a Catalunya




        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT