8 de nov. 2013

Fotografia: J.Bedmar

Mentre vostè parli de millorar i enfortir les relacions amb Israel a tots nivells amb el President Peres faci-ho honestament: demostri que està disposat a millorar les relacions amb Israel tallant d'arrel amb els insults i les mentides que dedica la seva televisió pública contra Israel. 

08/11/2013 || El President de Catalunya, Artur Mas, inicia demà un viatge oficial a l'Estat d'Israel, un viatge que ha de ser llegit majoritàriament des d'una vessant econòmica i comercial més que política. La delegació catalana que acompanyarà el nostre President a Israel s'ha vehiculat mitjançant la “Missió TIC Catalunya Israel 2013” i compta amb una agenda professional per a empresaris catalans del sector TIC interessats en tenir una presència més important comercialment parlant al mercat israelià i poder establir vincles més duradors amb la Sillicon Valley del Mediterrari. N'hem parlat a bastament en aquests articles:


L'últim viatge oficial d'un president de Catalunya (Pasqual Maragall) a Israel va ser un desastre i va irritar el Govern israelià. És normal que ara es prenguin precaucions. N'hem parlat també en l'entrevista que ens va realitzar fa dues setmanes el periodista israelià Edgardo Krawiecki:


El 2006, el viatge del president Pasqual Maragall amb Josep-Lluís Carod-Rovira va generar una gran polèmica per la foto de Maragall a aquest i al conseller Antoni Castells amb una corona d'espines a Jerusalem. Però aquesta no fou l'única anècdota desagradable: Carod-Rovira es va negar a participar en un homenatge a Isaac Rabin i el Govern de Catalunya va ser durament atacat per un manual sobre l'Holocaust editat per l'Ajuntament de Barcelona (en mans del PSC llavors) i distribuït entre estudiants d'ensenyament secundari catalans, que va provocar una protesta formal d'Israel. En aquell pasquí es comparava la situació als camps d'extermini nazis amb el mur que separa israelians i palestins o amb els presos de la base de Guantánamo. Israel va considerar aquesta comparació "inacceptable, inadequada i molt perillosa". Ara que tant parlem de banalització del nazisme, n'hauríem de cercar els orígens en l'esquerra dogmàtica del nostre país, ja sigui espanyola o catalana.

Però compte, el President Mas pot trobar-se de nou amb una situació desagradable com la què es produí el 2006. I tot per culpa de la televisió que va crear la Generalitat de Catalunya fa 30 anys: TV3, amb uns informatius que se serveixen de la mentida, la sobredimensió, la manipulació i el biaix per atacar constantment l'Estat d'Israel. Només des de la nostra determinació i la pressió exercida per Israel a Catalunya hem aconseguit que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya hagi obert una investigació d'ofici sobre el tractament informatiu que rep Israel a Televisió de Catalunya.

Però convindrà, President, que no és bo fer un viatge a Israel sense haver tancat aquesta carpeta i exercint de president d'un país on la seva televisió pública insulta Israel pràcticament a diari. Mentre vostè parli de millorar i enfortir les relacions amb Israel a tots nivells amb el President Peres faci-ho honestament. Demostri que està disposat a millorar les relacions amb Israel tallant d'arrel amb aquests insults que dedica la seva televisió pública a Israel. Prengui partit de veritat President Mas i acompanyi les seves bones intencions amb fets. Només així serà creïble el seu capteniment.

Cordialment,

Rubèn Novoa i Arranz
Editor d'Israel a Catalunya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...