ACTUALITAT
Carregant...
12 de nov. 2013

Info Post

En la valoració final del viatge al Pròxim Orient, el president ha anunciat que el Govern ampliarà l’increment del 30% al 50% de la deducció de l’IRPF per invertir en startups

12/11/2013 || El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat aquesta tarda com a “exitós” el seu primer viatge oficial com a president a Israel, un país del qual ha assegurat que Catalunya “n’ha après molt”, des del punt de vista del seu model d’Economia del Coneixement.

“El nostre principal repte era aprendre com Israel ha sabut traslladar tota aquesta massa critica de generació de coneixement a la cadena productiva del nostre país”, ha explicat Mas, que també ha destacat que, malgrat el que encara queda per fer, la capacitat de producció científica a Catalunya és la mateixa que la d’Israel. “Comencem a tenir massa crítica, centres molt rellevants i una base científica important, per això ara del que es tracta és de projectar-la tant com puguem, de portes endins i enfora i, en aquest sentit, Israel pot ser un bon model”, ha reblat.

Durant les declaracions que ha fet davant els mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha anunciat que el Govern ampliarà l’increment del 30% al 50%, amb un límit de 12.000 euros, de la deducció de l’IRPF per les inversions en startups perquè “el repte de Catalunya és incrementar la creació d’aquest tipus d’empreses”. Aquesta mesura servirà, ha dit, “per donar un senyal, dins les estretors pressupostaries, que el que vol el Govern és convidar el món privat català a que arrisqui en aquestes startups perquè d’aquí també es produeix un guany col·lectiu pel conjunt del país”.

En els quatre dies que ha durat el viatge, el cap de l’Executiu ha estat acompanyat per una delegació de 30 empreses catalanes, dels sectors TIC i Smartcities, i també dels directors dels principals centres de recerca catalans.  El president ha remarcat que el principal objectiu del contacte amb Israel era empresarial i lligat a la recerca i la innovació. Prova d’això són els cinc convenis que s’han firmat aquests dies, amb les quatre grans Universitats d'Israel -Hebrew University of Jerusalem, Israel Institute of Technology (Technion), Weizmann Institute of Science i Tel Aviv University- i també amb l’agència per a la recerca i el desenvolupament d’Israel, Matimop. Amb aquests acords, el Govern posa en marxa un programa de col·laboració científica entre ambdós països, amb una inversió d'1M€ en els propers 3 anys (2014 - 2016), que vindrà acompanyada d'una inversió similar per part del govern i les institucions israelianes.

El viatge també ha tingut un caire institucional, amb dues reunions a alt nivell amb el president d’Israel, Shimon Peres, i amb el ministre de Finances, Yair Lapid, que el president ha assegurat que han estat molt positives “perquè hem pogut explicar quina és la realitat catalana”. També s’han visitat empreses de gran potencial com Cisco, Sea Dead Works -matriu de l’empresa catalana Iberpotash-, així com les incubadores d’empreses The Time i Jerusalem Venture Capital.

 Viatge amb l’alcalde de Barcelona

El cap del Govern ha remarcat de nou la importància que, per primer cop, el president de la Generalitat i l’alcalde de Barcelona hagin viatjat junts a Israel i ha subratllat que ha estat una manera de “simbolitzar aquest anar de la mà entre la capital i el país”, per tal de poder fer coses conjuntes a Catalunya, però també fora del territori català.

Per la seva banda, l'alcalde Trias també ha expressat la seva "satisfacció" pel resultat del viatge assegurant que "acabem un programa intens, en el qual no hem fet coses diferents, sinó complementàries".

"Estem fem un camí comú per fer de Catalunya i de Barcelona el país i la ciutat de la cultura, el coneixement, la innovació, la creativitat i el benestar", ha dit l'alcalde.

Per últim, en resposta a preguntes del mitjans respecte a les declaracions que aquest matí ha fet el ministre Montoro, el president ha assegurat que, “en moments de crisi, a cap motor important se’l deixa d’alimentar perquè pugui fer la seva feina i pugui tirar del conjunt”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha lamentat que el Govern espanyol posi sempre “obstacles i fins i tot travetes” a Catalunya, que “és qui més està ajudant al conjunt de l’Estat gràcies a la seva exportació i la seva capacitat de captar turisme i inversió estrangera”. “Com a país i economia, som segurament els que estem en més bona posició per fer aquesta feina, i, al mateix temps, en lloc de trobar facilitats ens trobem amb aquests obstacles”, ha declarat. Text: Joan Maria Piqué · Fotografia: Yad Vashem Memorial Museum

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT