29 de nov. 2013


Els sufganiot són els dolços típics que s'elaboren per la festa de Khanucà. L'estructura base és un bunyol que es pot decorar amb els motius que un desitgi i fins i tot farcir-lo amb cremes. Farcits de xarop de gerds o de xocolata són exquisits! Us deixem la recepta per si voleu un cap de setmana dolç ;)

SUFGANIOT

Ingredients per a elaborar 5-6 dotzenes de bunyols:

50 gr. de llevat de forner
1 tassa i ½ d'aigua calenta
1 cullerada de sucre
3 ous
½ tassa d'oli
½ tassa de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de ratlladura de llimona
6 a 7 tasses de farina
1 rajolí de cognac o brandy al gust
Oli de girasol
Sucre glacé

Preparació

En un bol gran: posar els ous, l'oli, el sucre, la vainilla, i la ratlladura de la pela de llimona.
Afegiu la barreja de llevat (dissolt en aigua una mica tèbia amb la cullera de sucre) i la farina fins que es formi una massa suau. (La massa no ha d'estar seca i ha de ser més suau que la massa de la khal·là).
Remeneu durant uns minuts i afegiu un rajolí de cognac o brandy al gust.
Tapeu i deixeu reposar fins que dobli el volum (aproximadament hora - hora i ½).
Estireu la massa fins a 2 cm de gruix sobre una superfície enfarinada.
Retalle cercles amb un tallador de bunyols.
Poseu 7 cm d'oli en una cassola i escalfeu.
Fregiu els bunyols en oli net uns 4 minuts tot daurant-los d'un costat i després de l'altre.
Tregueu amb una escumadora.
Assequeu i refredeu-los sobre paper assecant de cuina.
Escampeu-hi sucre glacé.

NOTA: Per a provar si la massa està llesta per estirar, poseu un tros petit en un got d'aigua. Si la massa flota, està llesta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...