ACTUALITAT
Carregant...
19 de nov. 2013

Info Post

Sabíeu que un dels personatges de més pes al món de l'espectacle de la Barcelona dels 50 i 60 i de tota Europa era un jueu provinent d'Àustria que s'instal·là a la Teixonera?

19/11/2013 || De tot això i mol més us en parlem al documental musical BarceRoma'65 i que està recaptant fons mitjançant la plataforma de micromecenatge totSuma.cat.


Arthur Kaps va debutar com a actor sent encara un nen, a l'obra Guillem Tell . Després de cursar estudis a l'Escola Nacional de Teatre de Viena, es dedicà professionalment a la direcció d'obres de Teatre Clàssic. Amb la Companyia de Teatre Els Vienesos, que va funda i dirigir el 1934 i amb la qual va recórrer Europa amb el seu espectacle. Fugint de l'Holocaust, arriba a Catalunya a principis de la dècada dels anys 40 i actua al Teatre Còmic de Barcelona i al Coliseum de Madrid optant per instal·lar-se definitivament a La Teixonera.

Amb l'arribada de la televisió a país, Kaps, amb els seus companys, s'incorpora a TVE i comença a dirigir espais de varietats i entreteniment que van comptar sempre amb el suport dels espectadors. Programes com Amics de dimarts (1961-1964), Festa amb nosaltres (1962), Nit d'estrelles (1964-1965), Nits d'Europa (1968-1969) i Aquesta nit amb... (1969-1970), presentat per Conchita Bautista , van marcar una època en la història de la televisió al país.

Fins a la seva mort, el 1974, va gestionar la direcció artística de la Sala d'Espectacles Scala de Barcelona. Text: R.Novoa

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT