23 d’oct. 2013


Israel va celebrar ahir eleccions municipals. L'alcalde de Tel Aviv Ron Huldai revalida un quart mandat amb el 53% dels vots, mentre que l'alcalde de Jerusalem Nir Barkat s'aferra al seient amb el 51% dels vots

23/10/2013 || Les eleccions municipals que es van celebrar ahir dimarts a Israel no han provocat grans canvis i els batlles de les ciutats més grans d'Israel han mantingut el seu càrrec. A Tel Aviv, l'alcalde Ron Huldai ha obtingut el 53,07% dels vots contra el 38,2% del seu rival Nitzan Horowitz (Meretz). Aaron Maduel ha obtingut un 8,76% dels vots. A Jerusalem, l'alcalde Nir Barkat (fotografia) ha guanyat amb el 51,11% dels vots, mentre que Moshe Leon ha obtingut el 45,32% dels sufragis.

Les dues ciutats han registrat, però, una baixa participació electoral. A Jerusalem, als barris haredim la participació electoral ha estat del 70%, mentre que la participació als barris seculars ha estat entre el 30 i el 50%. La taxes de votació entre els residents àrabs de Jerusalem oriental han inferiors a l'1%. A Tel Aviv , la taxa de la votació ha estat del 31% amb les urnes tancades. La participació electoral a Beersheba ha estat del 39,8% i a Haifa del 45%.

A Haifa , amb el 99% escrutat, l'alcalde Yona Yahav ha guanyat amb el 48,98% dels vots. A Beersheba, l'alcalde Ruvik Danilovich ha guanyat amb una victòria aclaparadora amb el 92,21% dels vots. A Bat Yam, l'alcalde Shlomo Lahiani, que s'ha vist obligat a dimitir pel Tribunal Suprem a causa d'una acusació presentada contra ell, ha obtingut el 57,5% dels vots. A Ramat Gan, Israel Zinger ha derrotat Shama-Hacohen amb el 52,38% dels vots. A Aixqueló, després amb l'escrutini al 40%, Itamar Shimoni liderava amb un 52%. A Netanya, Miriam Feirberg romandrà un nou mandat després d'haver guanyat el 72% dels vots. L'alcalde d'Ashdod Yehiel Lasri també ha conservat el seu seient després de guanyar amb el 53,74% dels vots. A Rishon Lezion, l'alcalde Dov Tzur va prendre la davantera amb el 78% dels vots escrutats. A Bnei Brak, Janoj Zeibart ha guanyat amb el 94% dels vots. A Beit Shemesh, el candidat ultraortodox Moshe Abutbul (Shas) ha vençut a Eli Cohen (Habayit Hayehud) en una cursa frec-a-frec amb un 51,9% dels vots, menys d'un 6% més que Cohen (46,5%). Per la seva banda, la diputada de la Knesset Hanin Zoabi ha perdut les eleccions a Natzaret a l'alcalde Ramiz Jaraisy, havent guanyat només 3.812 vots.


Una segona volta se celebrarà a Petah Tikva, Kiryat Shmona, Herzliya i Yahud. Text: R.Novoa/Ynetnews Fotografia: EPA/Ido Erez

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...