ACTUALITAT
Carregant...
29 d’oct. 2013


L'exposició que acull el Museu d'Història dels Jueus de Girona des d'avui fins el proper 30 de març de 2014 està vinculada al projecte "La Girona medieval" i destaca la importància del judaisme a la Catalunya i Girona medievals

29/10/2013 || Israel a Catalunya ha participat avui a la inauguració de l'exposició "La Girona Jueva: ciutat mare d'Israel" al Museu d'Història dels Jueus de Girona. Dues comunitats diferents van compartir l'espai de la Girona medieval. Les relacions entre elles varen ser estretes i en molts casos, productives i enriquidores. Mentre que la Girona cristiana ens ha arribat fins avui, la Girona jueva ha deixat poques restes físiques. Va ser molt activa entre els segles X i XV, va tenir un espai propi dins l'estructura urbana, va enlluernar el món amb la seva cultura i, al final, va fondre's en l'oblit, condemnada primer per la intolerància i més tard pel desconeixement.

Aquesta exposició complementa "La Girona medieval. La clau del regne", que es pot veure a la sala d'exposicions del Museu d'Història de Girona, i "El monestir de Sant Daniel a l'època medieval", situada al claustre del monestir de Sant Daniel. 

Més informació: Patronat Call de Girona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...