29 d’oct. 2013


L'exposició que acull el Museu d'Història dels Jueus de Girona des d'avui fins el proper 30 de març de 2014 està vinculada al projecte "La Girona medieval" i destaca la importància del judaisme a la Catalunya i Girona medievals

29/10/2013 || Israel a Catalunya ha participat avui a la inauguració de l'exposició "La Girona Jueva: ciutat mare d'Israel" al Museu d'Història dels Jueus de Girona. Dues comunitats diferents van compartir l'espai de la Girona medieval. Les relacions entre elles varen ser estretes i en molts casos, productives i enriquidores. Mentre que la Girona cristiana ens ha arribat fins avui, la Girona jueva ha deixat poques restes físiques. Va ser molt activa entre els segles X i XV, va tenir un espai propi dins l'estructura urbana, va enlluernar el món amb la seva cultura i, al final, va fondre's en l'oblit, condemnada primer per la intolerància i més tard pel desconeixement.

Aquesta exposició complementa "La Girona medieval. La clau del regne", que es pot veure a la sala d'exposicions del Museu d'Història de Girona, i "El monestir de Sant Daniel a l'època medieval", situada al claustre del monestir de Sant Daniel. 

Més informació: Patronat Call de Girona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...