7 d’oct. 2013


Ahir es va commemorar el 40è aniversari d'una guerra que agafà per sorpresa a Israel

07/10/2013 || En una conferència especial celebrada conjuntament per diversos grups de la comunitat d'intel·ligència israeliana, alts funcionaris van discutir una varietat de temes relacionats amb el camp de la intel·ligència en el marc del 40è aniversari de la Guerra del Iom Kippur. El cap de la intel·ligència militar israeliana, AMAN, va dir a l'audiència: "Estem constantment analitzant tots els desafiaments als qulas hem de fer front".

La conferència organitzada conjuntament pel Directorat d'Intel·ligència de l'Exèrcit Israelià (AMAN), l'Israel Intelligence Heritage & Commemoration Center (IICC) i altres organismes de la comunitat d'intel·ligència israeliana va discutir les lliçons apreses de la guerra 1973 i els canvis que va provocar en la comunitat d'intel·ligència la guerra de Iom Kippur.

La conferència va estar encapçalada pel general Aviv Kochavi (a la foto, i cap d'AMAN), el cap de la divisió de Recerca en Intel·ligència d'AMAN, el General de Brigada Itai Brun i el General de Brigada Eli Ben-Meir, al costat d'alts funcionaris d'intel·ligència del Mossad, el Shin Bet i altres agències d'intel·ligència d'Israel. Els oficials també van escoltar a diversos acadèmics i experts en investigació.

"Necessitem que tota la Direcció d'Intel·ligència, des dels investigadors més joves fins a mi, la gent entengui els límits del coneixement. Aplicant la crítica i el dubte. Només així tindrem intel·ligència sòlida i sabrem què fer", va declarar el general Kochavi.

"Com a comunitat d'intel·ligència tenim les eines per corregir-nos els uns als altres, per supervisar-nos i participar en els processos que redueixen la possibilitat de ser sorpresos. Constantment ens centrem en qüestionar els nostres supòsits bàsics" va dir el general. El cap de recerca va recordar que les avaluacions d'intel·ligència han canviat en l'era actual i es caracteritzen per la incertesa i la inestabilitat ja que el "vell ordre" al Pròxim Orient s'ha ensorrat, mentre que el "nou ordre" encara no s'ha definit. Com a part del canvi necessari en el treball d'intel·ligència a la llum de la crisi regional, el general Brun va destacar la creixent importància de l'estudi de les poblacions civils àrabs. "Estem examinant el creixent pes de l'opinió pública en els països àrabs", va dir el general Brun. Text: R.Novoa/AMAN · Fotografia: AMANRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...