ACTUALITAT
Carregant...
29 d’oct. 2013

Info Post

Obama va parlar ahir amb el primer ministre israelià sobre el programa nuclear militar iranià

29/10/2013 || La Casa Blanca ha fet públic que Barack Obama i Benjamin Netanyahu van conversar ahir sobre el programa nuclear iranià i les converses de pau entre Israel i Palestina. El secretari d'Estat dels EUA va criticar la demanda israeliana d'exercir més pressió sobre l'Iran: “alguns han suggerit que hi ha quelcom de dolent en donar a la diplomàcia una oportunitat”. El president Barack Obama va parlar amb el primer ministre Benjamin Netanyahu sobre Iran un dia després que el líder israelià va advertir que Teheran podria convertir l'urani en el material per a armes nuclears en qüestió de setmanes.

Netanyahu va advertir diumenge que l'Iran és capaç d'enriquir urani per al seu ús en un programa militar en qüestió de setmanes tot i els esforços diplomàtics de Washington d'evitar un enfrontament militar entre Israel i l'Iran. “Les millores tecnològiques que ha introduït el règim de Teheran els permeten enriquir urani del 3,5% al 90% en poques setmanes setmanes” va afirmar l'oficina del primer ministre israelià després de la reunió del consell de ministres de diumenge. Netanyahu està exigint una major pressió sobre l'Iran i ha expressat el seu escepticisme sobre l'obertura diplomàtica iniciada pel president iranià, Hassan Rouhani que ha titllat “d'ofensiva d'encant”.

Iran participarà en una nova ronda de converses sobre el tema amb sis potències mundials a Ginebra els propers dies 7 i 8 de novembre. Això segueix la ronda d'aquest mes que es va reprendre després d'anys d'estancament.

Israel exigeix quatre condicions abans d'alleujar les sancions internacionals contra l'Iran: 

1) Aturar per complet tot l'enriquiment d'urani
2) L'eliminació de tot l'urani enriquit del seu territori
3) El tancament de les instal·lació nuclears de Qom i Fordo

4) El tancament del reactor de plutoni d'Arak


L'administració Obama ha dit que és important per posar a prova la sinceritat de la promesa de l'Iran de mantenir converses serioses sobre el seu programa nuclear que Occident diu que està orientat cap a la producció d'armes nuclears, una acusació que Teheran nega falsament. Kerry va defensar enèrgicament la diplomàcia com a camí per intentar resoldre el conflicte, en una aparent rèplica a Israel. 

Poder us interessa llegir el nostre article Noves línies vermelles de Netanyahu per a un Iran nuclearText: R.Novoa/AFP Fotografia: Reactor de plutoni d'Arak a Iran (Intel·ligència geoespacial israeliana-IAEI)

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT