31 d’oct. 2013


La Força Naval israeliana hauria destruït aquest vespre a Latkia i Damasc (Síria) un estoc de míssils SA-8 que estaven essent transferits a Hesbol·là.

31/10/2013 || Israel hauria dut aquest vespre atacs quirúrgics amb míssils de creuer llançats des del Mar Mediterrani contra una base de míssils de Síria a Jableh, prop de la ciutat portuària de Latakia segons ha informat un alt funcionari presidencial de la Casa Blanca a la CNN. Aquesta font ha afirmat que l'objectiu de l'atac ha estat una base de míssils i equips relacionats que estarien a punt d'ésser transferits a l'organització terrorista xïita libanesa Hesbol·là.

No s'entén a què és degut que l'Administració Obama hagi filtrat aquesta informació, ja que podria posar més pressió sobre Síria i Hesbol·là per prendre represàlies contra Israel. Per la seva banda el ministre de Defensa israelià ha dit que “no farà cap comentari sobre aquesta informació”. Israel ha advertit en repetides ocasions que està disposat a usar la força per impedir que les armes avançades vingudes d'Iran arribin a Hesbol·là mitjançant Síria. A principis d'any ja es van dur diversos raids de característiques similars.


L'agència de notícies estatal libanesa ha afirmat que avions de combat israelians i avions de reconeixement van entrar a l'espai aeri libanès dijous al matí sobrevolant-lo en cercles i després van tornar a Israel. Per la seva banda Al-Arabiya ha informat que s'hauria fet blanc també en un segon objectiu a la capital, Damasc. La mateixa font afirma que l'atac ha estat dirigit contra dipòsits de míssils terra aire SA-8 que estaven sent transferits a Hesbol·là”. Afirma també que la totalitat dels míssils ha estat destruida. Text: R.Novoa/JPost/CNN/Al-Arabiya · Fotografies: IDF/Google

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...