ACTUALITAT
Carregant...
4 de set. 2013

Info Post

Aquest dimecres 4 de setembre, coincidint amb la sortida de la primera estrella, comença un nou any nou jueu: el 5774

És la festivitat del 'Rosh Hashanà', cap d'any en hebreu, que ve marcat per un període d'instrospecció interior on un mateix fa un examen de consciència. Cada any, cada 'Rosh Hashanà' és una oportunitat per a canviar, per tornar a començar, per renéixer. La tradició estableix que a la vigília de 'Rosh Hashanà' s’encenguin espelmes i es recitin benediccions, i el dia següent, el primer de l'any, col·loquen fruita nova de l'estació de l'any corresponent.

Les comunitats jueves catalanes celebren aquest dimecres un breu servei religiós d'una hora al vespre, i després comença un àpat comunitari, on no faltaran a taula pomes, magranes i mel, entre altres aliments. L’objectiu del sopar és donar la benvinguda al nou any jueu menjant productes que simbolitzen dolçor: pomes, magranes i mel. Aquests dos aliments també poden formar part de targetes de felicitació del nou any.

Dijous, continuarà la celebració: es farà un servei més llarg, i aquest acte té la seva importància, ja que es tornaran a llegir les Escriptures des del començament, per acabar, l'any vinent, amb el darrer llibre de la Torà (l'Antic Testament pels cristians). 

El període de reflexió que comença amb 'Rosh Hashanà' dura deu dies i culmina amb Iom Kippur, que comença el 13 de setembre, i que és el dia del penediment i l'expiació dels pecats, segons han explicat a Catalunya Religió des d'una de les quatre comunitats que hi ha a la capital catalana. 

 Ha contribuït a aquest post David Casals de CatalunyaReligió.Cat

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT