5 de set. 2013


Putin pretén general el pànic per tal de protegir l'arsenal químic del règim d'Assad

05/09/2013 ||  El ministre de Defensa rus, Alexandr Lukashevich, ha dit que si "per casualitat un míssil dels Estats Units impactés al reactor en miniatura generador de neutrons (MNSR) que hi ha prop de Damasc les conseqüències podrien ser catastròfiques" en una altra advertència contra un atac militar dels EUA contra Síria. 

La regió podria estar en risc, ha dit, de "contaminació per urani altament enriquit i ja no seria possible donar comptes dels materials nuclears, la seva seguretat i el seu control". Aquest material podria caure en les mans equivocades, ha sentenciat Lukashevich. El minireactor siri, de 30KW, funciona amb 900 grams d'urani altament enriquit al 90% (HEU) i serveix per estudiar el comportament i activar els neutrons. Els neutrons són necessaris per generar una reacció nuclear de fissió com la que generen les bombes atòmiques i termonuclears (que inicien el procés de fusió a través de l'energia generada mitjançant un procés de fissió previ). Aquest minireactor forma part de l'externalització del programa nuclear iranià a Síria i és de fabricació xinesa. 

En realitat, els russos suposen que un atac amb míssils dels EUA a Síria podria apuntar directament a la zona del reactor a causa d'importants centres d'investigació i dipòsits d'armes químiques que es troben en el mateix complex que el petit reactor sirià i estaria mirant de protegir l'arsenal químic del règim d'Assad generant molt desafortunadament una mica de "pànic nuclear" a la regió.

D'altra banda, IHS Jane's ha publicat avui un infogràfic que dibuixa tots els els objectius militars assenyalats per la intel·ligència britànica referits a la Força Aèria Síria i que veureu a continuació. Text: R.Novoa/Debkafile/Al-Jazeera · Fotografia: Google/IHS Jane'sRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...