ACTUALITAT
Carregant...
25 de set. 2013

Info Post

Israel titlla de "provocadors" els diplomàtics europeus que van visitar la Vall de Jordà divendres passat on la diplomàtica francesa Marion Fesneau-Castaing va agredir un soldat de les IDF

25/09/2013 || Divendres passat, un grup de palestins i activistes estrangers van intentar muntar de forma il·legal tendes de campanya a la zona de Hemdat a Samària, al nord de la Vall del Jordà. Seguit a això, personal de seguretat va arribar al lloc per intentar mantenir l'ordre i evitar que es muntessin les carpes en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem israelià. Els manifestants palestins i activistes estrangers que els acompanyaven es van oposar violentament el que va desencadenar una confrontació en la qual les forces de seguretat van ser apedregades i agredides a cops. Els efectius van intentar contenir la situació usant mètodes antiavalots per dispersar la multitud. Es van aconseguir confiscar les tendes de campanya i es van detenir tres palestins que van ser identificats com els principals instigadors dels actes violents. Els diplomàtics de la Unió Europea, en abús dels seus privilegis com a tals, van participar de l'atac. En cas de ser necessari es presentaran els reclams corresponents davant les autoritats pertinents.

El Portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers israelià, Paul Hirschson, ha presentat una queixa formal davant el seu homòleg francès sobre la participació de la diplomàtica francesa, Marion Fesneau-Castaing que durant els aldarulls va aprofitar per agredir un soldat israelià. La diplomàtica serà declarada persona non grata i expulsada d'Israel.


Israel rebutja l'anunci unilateral fet públic pels portaveus de Catherine Ashton i la Comissària Georgieva sobre aquests esdeveniments. Segons el Ministeri d'Afers Exteriors israelià aquest comunicat fa cas omís de la contundent violació de la llei, el seu menyspreu a una sentència del tribunal israelià i la seva provocació innecessària sota el supòsit pretext de l'ajuda humanitària per part de diplomàtics europeus el passat cap de setmana a la Vall del Jordà. 

Israel recorda que els diplomàtics són enviats pels seus governs per fer de "pont" i no per actuar com a "provocadors". Els diplomàtics europeus i els seus governs deuen una explicació a Israel a aquesta flagrant violació dels codis de conducta diplomàtica. Israel ja ha deixat clar que no acceptarà aquesta mala conducta per part dels diplomàtics de la Unió Europea. Text: R.Novoa/Israel Ministy of Foreign Affairs Spox/Israel Defense Forces Spox

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT