ACTUALITAT
Carregant...
3 de set. 2013

Info Post

Rússia ha volgut fer creure en un primer moment que dos míssils balístics llançats al Mediterrani Oriental anaven dirigits contra Síria

03/09/2013 || Els EUA i Israel han dut avui a terme un simulacre de foc real que ha consistit amb una prova de míssils antimíssils conjunta a la Mediterrània Oriental per preparar-se per a un possible atac de Síria-Hesbol·là contra Israel, Jordània i Turquia en represàlia per l'atac militar dels EUA previst a Síria.

A primera hora del matí agències de notícies russes afirmaven que dos míssils balístics havien estat llançats al Mediterrani Oriental en direcció Síria, segons havien detectat els ràdars del sistema Armavir de la intel·ligència militar russa situats al Mar Negre (foto). El que no sabia Rússia és que s'ha fet una prova amb el míssils anti-míssils Ankor (NATO:Sparrow) per posar a prova els interceptors Jetz-2, el nou sistema defensiu israelià contra atacs amb míssils balístics. Actualment Israel disposa de tres sistemes interceptors de míssils de curt, mitjà i llarg abast (Iron Dome, Jetz i Jetz-2).

Aquest simulacre militar conjunt entre els Estats Units i Israel demostra que el retard anunciat per Barack Obama dissabte en el  seu atac planejat contra Síria ha significat revisar els plans del Pentàgon i en lloc d'un "atac puntual i limitat", la Casa Blanca estaria contemplant una ofensiva més àmplia per degradar el règim d'Assad. L'arribada del portaavions nuclear USS Nimitz i el seu equip de combat al Mar Roig és una prova més d'aquesta intenció. 

L'assaig de míssils d'avui també indica un consens entre EUA i Israel que l'Iran, Síria i Hesbol·là signifiquen una amenaça ja que estan disposats a llançar els seus míssils contra Israel , Jordània i Turquia. Israel ha testat el Ankor, un míssil que pot evitar els impactes dels míssils SCUD sirians a Israel, Jordània i Turquia. Com Washington no ha fet cap esment de la prova conjunta no se sap si els míssils nord-americans han participat també en el simulacre, tot i que les nostres fonts d'intel·ligència apunten a què s'haurien llançat dos míssils Tomahawk per a ésser interceptats. Rússia havia anunciat a primera hora del matí que la seva estació d'alerta primerenca de míssils del Mar Negre havia detectat el llançament de dos míssils des de la part central de la mar Mediterrània en direcció Síria. El sistema rus Armavir fou creat per rastrejar llançaments de míssils d'Europa i l'Iran.

Els vaixells de guerra nord-americans que estan situats davant de la costa de Síria i que duen el sistema anti-míssils Aegis, juntament amb míssils de creuer Tomahawk i que estan a l'espera l'ordre del President Obama d'atacar Síria han participat en el simulacre.

El simulacre també ha activat el sofisticat sistema defensiu de ràdar X-Band situat al Negev israelià. Aquest sistema és fonamental per a la identificació dels coets iranians, sirians o de Hesbol·là disparats contra Israel i Jerusalem i proporcionen entre 3-5 minuts d'alerta davant un atac enemic. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografies: RT/Wikicommons/IDF

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT