ACTUALITAT
Carregant...
10 de set. 2013

Info Post

Paralitzada novament la intervenció militar a Síria per avaluar la proposta russa

10/09/2013 || Novament, el President dels EUA Barack Obama, tal i com ja va passar dissabte 31 d'agost, ha tornat a actuar en sentit contrari a les paraules expressades en els darrers dies pels seus consellers, el secretari d'Estat John Kerry i l'assessora presidencial de Seguretat Nacional, Susan Rice. Barack Obama, que s'adreçarà avui en prime time a la Nació, ha ofert una ronda d'entrevistes a les principals televisions nord-americanes on ha afirmat que l'acció militar contra Síria, així com el vot al Congrés, es troben totalment “paralitzats” a l'espera de si Baixer Assad es desfà del seu estoc d'armes químiques tal i com proposen els russos i Teheran.

Obama ha afirmat que troba alguns signes positius en la proposta russa perque Assad lliuri el seu arsenal químic al control internacional i ha dit que està disposat a avaluar la proposta sobre el terreny i veure així si el problema es pot resoldre sense l'opció militar. “Dono la benvinguda a les propostes de Rússia i tractarem de verificar-les”, ha dit literalment.

Quant a la decisió al Congrés, que està gairebé segur que votarà majoritàriament per l'acció militar, Obama ha dit que també podria ser ajornada. Obama creu que encara hi ha temps per a una intensa deliberació al Congrés abans de prendre una decisió. “Farien falta almenys una setmana o un parell de setmanes abans que el Congrés decideixi, i mentrestant podem seguir parlant amb els russos” ha sentenciat Obama. Sobre la capacitat de resposta del règim d'Assad davant d'un possible atac nord-americà ha dit que “sabem de les capacitats de l'exèrcit sirià i no suposen un gran problema per a nosaltres”.

Obama ha admès que havia discutit la proposta de Rússia amb Vladimir Putin la setmana passada a Sant Petersburg en una trobada informal que van tenir els dos presidents de 20 minuts de durada. El President també va expressar que encara creu que el problema sirià no es resoldrà exclusivament amb l'ús de la força i que farà tot el possible per posar les negociacions polítiques sobre la via ràpida.

En tot cas, la majoria dels analistes polítics han criticat aquest últim flip-flop d'Obama, dient que tenen la impressió que les entrevistes que s'han emès aquesta matinada als Estats Units semblen indicar que el President dels Estats Units s'està servint de la proposta russa com a mitjà per sortir airós d'una gran derrota al Congrés. Text: R.Novoa/Debkafile Fotografia: CNN

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT