ACTUALITAT
Carregant...
2 de set. 2013

Info Post

Rússia vol que l'arsenal químic del règim sirià sigui transferit a Iran per guanyar temps i evitar l'atac nord-americà a Síria

02/09/2013 || La delegació parlamentària iraniana que va visitar ahir el criminal de guerra Baixer Assad a Damasc va comminar al dictador sirià a moure tot el seu estoc d'armes químiques cap a Teheran, sota control militar iranià i rus per evitar d'aquesta manera un atac militar nord-americà segons afirmen fonts iranianes. Aquesta demanda ha estat verificada per fonts d'intel·ligència occidentals.

El president del Comitè d'Afers Exteriors del Parlament iranià, Ala-Eddin Borujerdi, que va encapçalar la delegació, va explicar que els presidents Hassan Rouhani i Vladimir Putin van discutir l'eliminació de l'arsenal ad hoc, com a base d'un pla de l'Iran i Rússia per presentar al president dels EUA Barack Obama a la cimera del G-20 a Sant Petersburg prevista per finals d'aquest setmana. Després de que els nord-americans acceptin el pla i la crisi es calmi, l'arsenal podria ser retornat en silenci a Síria, va explicar el legislador iranià a Assad.

L'interès d'Iran en la matèria es deu a que Iran ha subministrat a Síria la majoria de les fórmules i substàncies per a la fabricació dels agents verinosos i la manera de camuflar-los davant possibles inspeccions (com és la mescla de gas sarín amb gas CS) i la república islàmica no vol de cap manera que les seves fórmules caiguin en mans dels nord-americans.

Una altra preocupació del règim dels aiatol·làs és que un atac militar nord-americà contra les instal·lacions d'armes químiques a Síria serviria de precedent o preqüela d'un atac similar dels actius nuclears de l'Iran, per això Teheran estaria disposada a posar en una cara amable i buscar amb Estats Units un camí intermig en l'eliminació de l'arsenal químic de Síria.

L'oferta es presenta com a bona per al president Obama i li pot permetre donar al poble nord-americà la bona nova que ha aconseguit calmar la crisi química siriana per l'adquisició d'una garantia conjunta de l'Iran i Rússia per eliminar l'arsenal químic de Síria. A continuació, podria ordenar un atac a Síria amb honor, o posposar-lo indefinidament per evitar la interrupció del procés de desarmament químic de Síria.

Tant els russos i els iranians han vist una oportunitat per al seu pla en una frase que el president Obama va utilitzar en el seu sorprenent anunci la nit de dissabte quan va afirmar que demanaria al Congrés que autoritzi un atac militar contra Síria, abans de seguir endavant. Va ser aquesta: “... el President [de l'Estat Major Conjunt dels EUA -Martin Dempsey-] m'ha assenyalat que la nostra capacitat per executar aquesta missió no és sensible al temps, pot ser a partir de demà, o la setmana que ve o d'aquí un mes”. Teheran té raons per creure que els russos ja han temptejat el terreny als nord-americans en la proposta sense haver estat rebutjada d'entrada.


La comunitat d'intel·ligència russa i iraniana creu que el seu pla té a favor els grans obstacles que trobarà al Congrés l'ofensiva limitada d'Obama a Síria. Text: R.Novoa/Debkafile Fotografia: Agències

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT