30 de set. 2013


Netanyahu diu que la pressió i les sancions sobre l'Iran han de continuar, ja que el règim dels aiatol·làs segueix compromès amb la destrucció d'Israel

30/09/2013 || El president Barack Obama ha sortit de la seva reunió amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu avui dilluns anunciant al món que quan es tracta del programa nuclear de l'Iran, totes les opcions [inclosa la militar] estan encara damunt la taula.

Obama ha afirmat que els dos líders coincideixen en què és fonamental que l'Iran no aconsegueixi armes nuclears, però ha afegit que la recent disposició de l'Iran a reprendre les negociacions amb Occident s'ha de provar. “Entrem en converses amb Iran amb els ulls ben oberts ja que no descartem cap opció incloent l'opció militar per assegurar que l'Iran no aconsegueixi armes nuclears”, ha dit Obama.

Netanyahu ha afirmat que les sancions contra l'Iran han d'enfortir-se si Teheran continua amb el seu programa nuclear militar durant les negociacions. Netanyahu considera que una amenaça militar creïble contra Iran i les sancions han portat aquest règim a la taula de negociacions, i que la pressió no ha de ser reduïda si no es veuen progressos verificables. També ha lamentat que l'Iran segueix compromès amb la destrucció d'Israel.

“La única sortida és que l'Iran desmantelli completament el seu programa nuclear militar”, ha dit el premier israelià després de més d'una hora de converses amb Obama al despatx oval de la Casa Blanca.

Obama també ha elogiat Netanyahu per la seva bona fe en les negociacions de pau amb els palestins, un procés en el qual Netanyahu ha afirmat que encara està “plenament compromès”.


A Washington, Netanyahu també té previst reunir-se amb el vicepresident Joe Biden i el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry. També s'espera que les negociacions directes entre Israel i els palestins, que es van reprendre al juliol després d'un estancament de tres anys s'aboraran en detall durant les reunions de Netanyahu a Washington. Netanyahu intervindrà davant l'Assemblea General de l'ONU demà dimarts. Text: R.Novoa/i24news Fotografia: @IsraeliPMRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...