ACTUALITAT
Carregant...
4 de set. 2013

Info Post

La intel·ligència alemanya coincideix amb altres agències d'intel·ligència occidentals que el règim d'Assad està al darrere de l'atac amb gas sarín del passat 21 d'agost a Síria. Una pista concloent ha estat proporcionada mitjançant una conversa telefònica interceptada a Hesbol·là per agents alemanys

04/09/2013 || Alemanya ha dit en termes molt clars, basant-se en els informes de l'agència d'intel·ligència exterior del país, la Bundesnachrichtendienst (BND), que coincideix amb la posició que mantenen els EUA assenyalant al president sirià Baixer Assad com a responsable dels atacs amb gas sarín prop de Damasc el passat 21 d'agost. En una reunió secreta amb membres del Bundestag, el cap de la BND, Gerhard Schindler, va dir que si bé encara no hi ha una prova irrefutable, l'anàlisi de les evidències disponibles ha portat al seu servei d'intel·ligència a creure que el règim d'Assad n'és el culpable.

A la sessió informativa, Schindler va fer un relat similar al que han fet públic tant l'MI-6 anglès, la CIA o la DGSE francesa i, a més, va presentar una pista addicional que fins ara no s'havia fet pública. Schindler va explicar que la BND va interceptar i gravar una conversa entre un membre d'alt rang de l'organització terrorista libanesa Hesbol·là ––que dóna suport a Assad i li ofereix ajuda militar–– i l'Ambaixada de l'Iran. El membre de Hesbol·là va informar la delegació diplomàtica d'Iran que Assad va usar el gas verinós. Segons Hesbol·là “Assad va perdre els nervis i va cometre un gran error en l'ordenar l'atac amb armes químiques”.

Aquesta nova informació de la BND podria arribar a ser important en els pròxims dies. Fins al moment els EUA només ha assenyalat que després de l'atac, les agències d'intel·ligència havien interceptat les comunicacions internes del govern que indicaven la preocupació sobre una possible inspecció de l'ONU del lloc gassejat. La conversa telefònica interceptada per la BND podria ser una peça important en el trencaclosques està sent muntat pels analistes d'intel·ligència occidentals.


Schindler ha informat a la DGSE de la trucada interceptada a Hesbol·là i va dir que la seva agència només comparteix intel·ligència directament amb França. No obstant això, sembla probable que el BND hagi informat també a la CIA, en un moment en el qual el president Barack Obama està pressionant per obtenir un suport del Congrés a l'atac a Síria que sembla més que probable que obtingui. Un vaixell alemany dotat d'equips de vigilància d'alta sensibilitat està estacionat davant de la costa de Síria. És capaç d'interceptar telèfons i altres comunicacions de ràdio a l'interior del país devastat per la guerra. L'exèrcit alemany va indicar dilluns que probablement romandrà allà fins i tot en el cas d'un atac dels EUA. Text: R.Novoa/Der Spiegel

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT