ACTUALITAT
Carregant...
23 de set. 2013

Info Post

Situat al Complex del Santa Clara acollirà la Facultat d'Arquitectura de la Universitat.

23/09/2013 || La ciutat catalana de Sardenya, L'Alguer, va viure ahir una gran festa per la recuperació del Call amb la inauguració de la Plaça de la Juharia en presència de les autoritats polítiques i militars de l'illa sarda i l'Ambaixador d'Israel a Itàlia Naor Gilon i del seu predecessor Gideon Meir, actual director general de diplomàcia pública del Ministeri d'Afers Exteriors israelià.

L'Alguer fou la colònia jueva més important de Sardenya. Els jueus que van venir de la Catalunya continental entre 1328 i 1331 van fundar l'assentament numèricament més consistent i econòmicament més poderós de l'illa. Fins l'expulsió decretada per Ferran el Catòlic dels jueus residents a la Corona catalano-aragonesa el 1492, L'Alguer fou la llar d'una importat comunitat jueva catalana, amb prop de 800 membres. 

A més de les autoritats polítiques i militars, molts ciutadans no es van voler perdre la inauguració històrica del complex que està a punt de convertir-se en la Facultat d'Arquitectura de la Universitat. D'aquesta manera i després d'anys de treball, s'acaba un projecte iniciat per l'anterior batlle de L'Alguer, Carles Sechi. L'actual batlle, Stephano Lubrano, visiblement emocionat, va agrair tant al dissenyador Giovanni Macciocco com a l'arqueòleg Marco Milanse la seva tasca per poder recuperar aquest petit tros d'història de la ciutat catalana de Sardenya. Text: R.Novoa/Alguer.it · Fotografia: Alguer.it

Ha contribuït a aquesta crònica Joan-Elies Adell, cap de la delegació de la Generalitat de Catalunya a L'Alguer



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT