ACTUALITAT
Carregant...
6 de set. 2013

Info Post

La NSA ha interceptat una conversa entre un alt funcionari iranià i terroristes iraquians demanant-los que ataquin l'ambaixada nord-americana a Bagdad en cas d'atac a Síria

06/09/2013 || Mitjans nord-americans com CNN, ABC i The New York Times han informat avui divendres que l'atac potencial dels Estats Units contra Síria podria ser més gran del previst. La possible campanya aèria dirigida per EUA podria ser de dos dies de durada i inclourà a més de míssils de llarg abast, l'ús de bombarders invisibles B-2 i B-52 segons informa Jonathan Karl d'ABC News, que viatja amb el president Barack Obama a Rússia.

Si, efectivament, els bombarders estratègics estaran involucrats en l'atac, un dels seus possibles objectius serà la Brigada 155 de l'Exèrcit siri responsable de l'armament químic d'Assad. També Obama hauria autoritzat l'ús d'uns 200 míssils Tomahawk que seran llançats des dels 5 destructors que disposa actualment els Estats Units a la Mediterrània.

Segons l'informe, un funcionari va dir al periodista d'ABC que l'atac causaria el president sirià, Baixer Assad, més mal en dos dies que el que li han provocat els rebels en dos anys de guerra civil. 

D'altra banda, en una possible reacció a l'atac a Síria, The Wall Street Journal informa que l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA (NSA) ha interceptat una trucada d'un alt funcionari iranià dirigida a terroristes iraquians on els encomana a atacar instal·lacions dels Estats Units a l'Iraq, incloent la seva ambaixada a Bagdad. Segons la DIA (intel·ligència militar nord-americana) altres amenaces possibles podrien ser un atac amb una flotilla de llanxes ràpides de l'Iran al golf Pèrsic contra els vaixells de guerra nord-americans situats al Golf Pèrsic o un atac a l'Ambaixada dels EUA a Beirut duta a terme per Hesbol·la.Text: R.Novoa/ABC/WSJ ■ Fotografia: FAS/NSA

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT