ACTUALITAT
Carregant...
30 de set. 2013

Info Post

L'autor de "Jerusalem se escribe con M" va oferir ahir una entranyable conferència en el marc de la Jornada Europea de la Cultura Jueva al Saló Martí l'Humà del Palau major de Barcelona

30/09/2013 || Avraham Argov va oferir ahir una conferència a Barcelona acompanyat de Vicenç Villatoro en el marc de la Jornada Europea de la Cultura Jueva al Saló Martí l'Humà del Palau major de Barcelona. Argov, d'origen argentí, va centrar la seva conferència en les vivències i impressions que va treure quan va arribar per primer cop a la capital d'Israel, Jerusalem, ciutat on s'hi va quedar a viure. 

L'escriptor, que no ha renunciat mai a la seva argentinitat, va destacar que "no hi ha al món sencer una ciutat que hagi estat tan anhelada com Jerusalem. Els seus trenta segles podrien inspirar una mena d'epopeia màgica, les gairebé infinites pàgines rescatarien no només els fets històrics, que guarden els arxius, sinó el que van sentir i van somiar secretament les generacions".

Escriure sobre Jerusalem és referir-se a molts temes. És història, arqueologia i geografia, és aigua i pedra, és el Rei David, Jesús, Mahoma". "És el Sant Sepulcre, el Mur de les Lamentacions, la Mesquita de Omar-recita-. És sinagogues, esglésies, mesquites. És sacerdots, rabins, imams, pastors. És sang i pregària. És les Croades i pelegrinatges. És muralles, legions romanes, tombes mil·lenàries".

"És la Muntanya del Temple, és el Messies. És un cel celeste i lluminós. És desert i oliveres. És reis, profetes, sants i màrtirs. És mil idiomes, religions, cultures, colors, olors, vestimentes. És alta tecnologia, art, concerts i festivals. És nostàlgia pel passat perdut. És la pregària i el plor. Però també és l'esperança d'un món millor ", va concloure.

L'israelo-argentí va ser una de les mans dretes de l'anomenat alcalde de la Pau, el mític Teddy Kollek, a qui va ajudar a mantenir a Jerusalem com una ciutat sagrada i en pau per a tots els habitants del Pròxim Orient. Text: R.Novoa · Fotografia: R.Novoa

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT