ACTUALITAT
Carregant...
8 de set. 2013

Info Post

Baixer Assad ja té previst el seu pla de contingència per fugir de Síria tan bon punt comenci l'atac aeri dels Estats Units que compta amb el suport logístic de Hesbol·là i Rússia

08/09/2013 || Segons ha publicat avui el diari libanès A-Nahar, el president sirià Baixer Assad ja té elaborat el seu pla de contingència per fugir de Síria tan bon punt comenci l'atac aeri nord-americà. El seu pla compta amb la col·laboració de l'organització terrorista xiïta Hesbol·là i de la Marina de Guerra russa.

Assad, actualment amagat al seu búnquer subterrani de la localitat siriana de Yaafur (a 12 minuts del centre de Damasc en cotxe), pretén atrinxerar-se a la base naval que els russos tenen al port mediterrani sirià de Tartus, tan bon punt comenci l'atac dels EUA.

A tal efecte, un helicòpter Gazelle de la Força Aèria siriana el conduirà fins a aquesta base militar russa. La distància que haurà de recórrer l'helicòpter és de 150 quilòmetres que són els que hi ha entre el seu búnquer a les afores de Damasc i la base naval russa. Per evitar ser un blanc de l'atac aeri nord-americà, l'helicòpter que farà servir Assad en la fugida se servirà de l'espai aeri libanès per comptar d'aquesta manera amb la cobertura terrestre dels seus aliats pro-iranians, els terroristes de Hesbol·là, que tenen un control gairebé absolut del petit país dels cedres.


Aquest pla s'ha elaborat d'acord amb la previsió del mateix Baixer Assad que el seu helicòpter sigui derrocat durant la fugida. En aquest supòsit, servint-se del Líban, Assad evitaria caure en mans enemigues i per tant aterraria en una zona no hostil controlada pels seus amics de Hesbol·là. Un cop a la base naval russa de Yaafur, Assad estaria sota custodia i protecció de Vladimir Putin. Text: R.Novoa/A-Nahar  Infografia: R.Novoa

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT