ACTUALITAT
Carregant...
12 de set. 2013

Info Post

Membres de l'extremadreta espanyola assalten la seu catalana en plena celebració de la Diada i gassegen els assistents amb 'gas pebre' un agent químic irritant. S'han comptabilitzat 5 ferits per irritacions oculars i hematomes, inclosa una nena de 4 anys i un membre del cos diplomàtic dels Estats Units. 

11/09/2013 || Un grup d'extrema dreta ha irromput violentament al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del govern de la Generalitat a Madrid, durant l'acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Una bona colla d'assistents, entre els quals hi havia parlamentaris, hi han estat agredits. Un dels afectats ha estat Josep Sánchez Llibre, diputat de CiU al congrés espanyol. També han tirat a terra una bandera catalana i el faristol dels oradors, entre més destrosses. Abans d'anar-se'n, han escampat gas lacrimogen. Tot això mentre cridaven: 'No ens enganyen, Catalunya és Espanya.' El delegat del govern a Madrid, Josep Maria Bosch, s'ha mantingut dalt la tarima en el moment dels fets.

Els fets han començat quan el delegat del govern acabava de pujar a la tribuna per fer el discurs institucional. Una quinzena de membres d'un grup d'extrema dreta ha entrat al Centre Cultural Blanquerna cridant consignes anticatalanes.

Tan bon punt han entrat a la sala, on hi havia una cinquantena d'assistents, entre les quals diputats d'Unió i del PSC, han tirat a terra la bandera catalana, el faristol, el micròfon i han mostrat ensenyes nazis i falangistes, a més de banderes espanyoles.

Uns quants diputats, entre els quals hi havia Josep Sánchez-Llibre, els han plantat cara, i el delegat del govern a Madrid s'ha mantingut en tot moment a la tarima. Al cap de poca estona, els agressors han abandonat la sala cridant les mateixes consignes.

Tot seguit, els assistents han començat a notar una forta pudor de gas que els privava de respirar amb normalitat, a causa del gas lacrimogen que han escampat els agressors. La sala ha estat desallotjada.
Abans de l'acte, hom ja s'havia adonat que hi havia dos individus amb posat seriós que eludien les càmeres i que probablement són els que han avisat la resta que l'acte era a punt de començar.

Cinc ferits lleus, entre els quals una nena de quatre anys. El representant de l'ambaixada dels EUA també hauria estat una de les víctimes de l'atac feixista espanyolista que aquest vespre s'ha registrat a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid. Així ho han informat testimonis presencials al programa 8aldia de 8tv. L'atac podria obrir ara un conflicte internacional.

Els serveis d'emergència han confirmat a l'Agència Catalana de Notícies que en l'assalt a la delegació del govern a Madrid hi ha hagut cinc ferits lleus, un dels quals és una nena de quatre anys. Quatre dels ferits tenen irritació ocular i el cinquè un hematoma a la cara. Un dels cinc ferits és hospitalitzat. La policia científica investiga els fets i el Ministeri de l'Interior ha informat que ja s'han produït sis detencions. Tots els arrestats pertanyen a formacions de caire espanyolista i feixista com Democracia Nacional i Falange –van exhibir banderes d'aquests partits així com d'Alianza Nacional-, i integraven el grup d'una quinzena de persones que va assaltar de forma violenta l'acte promogut per la Generalitat. Text: ACN · Fotografia: 3/24


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT