ACTUALITAT
Carregant...
17 d’ag. 2013

Info Post

Anar a la platja a bronzejar-se, anar al centre comercial de compres: aquests són el tipus de coses que defineixen l'estiu a tot el món, i a Gaza no és diferent
Hi ha molts mites sobre com viu la població de Gaza, però alguna vegada l'has vist per dins? Molts diuen que Gaza és una presó a l'aire lliure, la seva població viu en una "crisi humanitària", però per altra banda, entre els seus carrers et pots trobar amb mercats plens de mercaderia fresca, centres comercials, hotels de luxe, piscines olímpiques. Llavors, quina és la realitat?
Aquests són alguns dels llocs que pots visitar a Gaza en un dia normal d'estiu:

Passem primer a recórrer els camps de Gaza a la recerca de delicioses fruites i vegetals.
 
Agricultura a Gaza
Després de delectar els seus camps, estem preparats per anar al supermercat per la resta de les compres. Prepararem un ric dinar abans d'anar a la platja. 

Després de descansar una mica a la sorra, arriba el moment de fer una mica d'exercici: comencem amb un partit de volley improvisat,
 
Dia de platja a Gaza
Seguim amb una caminada per la platja, on podem gaudir de diverses atraccions com hotels de luxe, piscines olímpiques, entre d'altres. 

Tant per als nens com per als adults, un passeig per la sínia o per a parelles d'enamorats un romàntic passeig en camell són definitivament part de l'agenda.
 

Després de totes aquestes activitats, el sol comença a caure, i arriba el moment del sopar.
Després d'un àpat a l'estil mediterrani, a passejar pel centre comercial de Gaza.

Sabates boniques, roba d'alta costura i perfums. 
La joventut de Gaza està llesta per a la vida nocturna que ofereix la ciutat.
 
 La nit acaba i el sol comença a sortir suaument, un nou dia s'aboca a les costes de Gaza.
Gaza
Com pots veure, no existeix la crisi humanitària a Gaza. Molts habitants de Gaza tenen diners, aliments i fins luxes que en altres parts del món no tenen. El que falta, però, és un govern democràtic estable. En el moment que un ciutadà de Gaza parla en contra de Hamàs o l'Islam, fins i tot amb la boca petita, és castigat, torturat i fredament assassinat. També és sabut que molt dels diners que Hamàs rep com a ajuda humanitària és utilitzada per finançar les seves activitats terroristes.
** És important aclarir que si bé aquesta no és la realitat de tots els ciutadans de Gaza, l'objectiu d'aquest article és presentar aquest costat de la moneda que els mitjans no et mostraran. Al món se li mostra una altra cara de Gaza, moltes vegades falsa i li posen l'etiqueta de "crisi humanitària", sense tenir en compte que la veritable crisi la proporciona el govern autoritari de Hamàs, que utilitza la violència contra els seus propis ciutadans que no vagin d'acord a la seva línia extremista. Text: R.Novoa/Israel Defense Forces ■ Fotografies: Israel Defense Forces

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT