ACTUALITAT
Carregant...
29 d’ag. 2013

Info Post

El Pentàgon ja té nom per a l'operació militar contra Síria. Us n'expliquem els objectius militars que ha assenyalat el cap de l'Estat Major Conjunt dels Estats Units, el general de 4 estrelles Martin Dempsey, al comandant en cap Barack Obama.

Mentre que els EUA ultimen la cobertura legal per atacar Síria, el Pentàgon està afinant un operatiu que ja té preparat i que a primera vista pot semblar molt a l'Operació Tempesta del Desert, una campanya de bombardeig de quatre dies contra les instal·lacions d'armes de destrucció massiva de Saddam Hussein duta a terme l'any 1998. Tàcticament, volem dir. 

L' "Operació Jasmine Jolt" que és com ha anomenat el Pentàgon aquesta acció militar (atenent que Damasc sempre s'ha conegut com la Ciutat de Jasmine) inclou un atac limitat en el temps contra objectius molt diferents i que podreu veure a continuació ens uns gràfics que ha preparat l'agència de notícies Associated Press (AP) d'acord amb les filtracions que ha rebut de fonts del Pentàgon i la DIA (Defense Intelligence Agency). 

La màxima preocupació ara per ara de l'administració Obama és poder declarar la victòria i que ha aconseguit castigar el règim de Baixer Assad cosa que l'administració Clinton no va poder fer en el seu dia després dels seus bombardejos concloents a Iraq en el marc de la Operació Tempesta del Desert.

Els objectius militars assenyalats pel Pentàgon i la DIA que reporta AP són els següents:

BASES AÈRIES:


INSTAL·LACIONS D'ARMES DE DESTRUCCIÓ MASSIVA:


INSTAL·LACIONS GOVERNAMENTALS:


INSTAL·LACIONS DE LLANÇAMENT DE MÍSSILS SCUD DE MIG I LLARG ABAST:


La operació es dirigirà des del Pentàgon i el CENTCOM que acaba d'inaugurar el Pentàgon en unes instal·lacions secretes i subterrànies a les afores de la capital de Jordània, a Amman. Text: R.Novoa/M.Thompson/Time/DIA · Fotografies: AP · Vídeo: Debkafile


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT