ACTUALITAT
Carregant...
25 d’ag. 2013

Info Post

EUA, Regne Unit, Aràbia Saudita, Qatar, Turquia, França, Itàlia i Canadà preparen aquest matí l'atac en una reunió a la capital de Jordània mentre Rússia es troba en alerta de guerra i Iran amenaça Obama si intervé a Síria

Les potències occidentals i del Pròxim Orient han començat a preparar avui diumenge al matí i durant tota la matinada un primer atac militar contra Síria dirigit per Washington després de l'atac químic a gran escala del règim d'Assad a l'est de Damasc el passat dimecres. El primer atac dirigit podria assenyalar el començament d'una sèrie d'atacs liderats destinats a enderrocar el règim d'Assad. L'acció militar inclou la imposició d'una zona d'exclusió aèria i el segellat dels sectors nord i sud de Síria contra les forces del govern.

Les forces armades russes han decretat l'alerta de guerra. Moscou ha posat en les flotes de guerra russes del Mediterrani i el Mar Negre en estat d'alerta de guerra, així com les forces de desplegament ràpid al sud i al centre de Rússia.

Per la seva banda el president Barack Obama i el primer ministre britànic, David Cameron han mantingut un llarga conversa de 40 minuts al telèfon aquesta matinada després d'un canvi en la postura del president dels EUA que vol dur l'acció militar al marge de les Nacions Unides i prenent com a model la intervenció militar a Kosovo.

Els comandants militars dels països occidentals i musulmans es reuneixen avui diumenge a la capital jordana d'Amman per coordinar l'acció militar a Síria, amb la participació dels EUA, Regne Unit, Aràbia Saudita, Qatar, Turquia, França, Itàlia i Canadà. Presideix la reunió el general Martin Dempsey, cap de l'Estat Major conjunt dels EUA. Aquesta matinada els quatre destructors nord-americans presents al Mediterarrani s'han acostat encara més a Síria armats amb míssils de creuer Tomahawk, que són capaços d'atacs amb molta presició.

Israel, Jordània i Turquia esperen un repunt del terrorisme i per això les Forces de Defensa d'Israel (IDF) i totes les agències d'intel·ligència d'Israel es preparen per contrarestar un atac a la desesperada de Síria així com un increment de les activitats terroristes.

Les demandes d'Occident de provar l'ús del règim d'Assad d'armes químiques abans de prendre cap acció militar poden veure's alterades atès seran gairebé impossibles d'obtenir en vista de la barreja especial continguda en les ogives de gas. Només petites quantitats de gas sarín es van barrejar amb una gran quantitat d'agents antiavalots com el gas CS, una fórmula desenvolupada per l'Iran per camuflar l'ús d'armes químiques. Iran a més ha amenaçat el president Barack Obama mitjançat el general Massoud Jazayeri, subcap de l'Estat Major de les forces armades de l'Iran que ha dit aquest matí que “els Estats Units saben que creuar la línia vermella que suposa intervenir a Síria tindrà greus conseqüències per a la Casa Blanca” segons ha informat l'agència de notícies Fars. Text: R.Novoa/Debkfile



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT