ACTUALITAT
Carregant...
28 d’ag. 2013

Info Post

La 4a unitat de la Brigada 155 del l'Exèrcit sirià comandada pel germà de Baixer Assad n'és la responsable

Dimecres passat, hores després d'un atac químic terrible a l'est de Damasc, un funcionari del Ministeri de Defensa sirià va intercanviar trucades telefòniques de pànic amb el germà de Baixer Assad, comandant de la 4a unitat de la Brigada 155 de l'Exèrcit sirà responsable de les armes químiques, exigint respostes sobre l'atac amb agent nerviosos on van morir més de 1.000 persones.

Les “big five” de la comunitat d'intel·ligència dels Estats Units (NSA, CIA, DIA, NRO i NGA) van interceptar i escoltar aquesta conversa segons han revelat fonts militars i d'intel·ligència a Foreign Policy. Aquesta és la raó principal de per què els funcionaris nord-americans ara diuen que estan segurs que els atacs van ser obra del règim de Baixer Assad.

Però aquesta intercepció de les comunicacions plateja un dubte: va ser l'atac del 21 d'agost l'obra d'un oficial sirià sobrepassant els seus límits? ¿O va ser explícitament dirigit pel germà de Baixer Assad? “Encara no ho tenim clar” ha dit un analista d'intel·ligència del Pentàgon a Foreign Policy. Segurament ens trobem davant d'un error de càlcul per part del govern d'Assad. Aquesta mateixa font afirma que “no sabem exactament perquè ho han fet, només sabem que ha estat fotudament estúpid”.

Els analistes d'intel·ligència nord-americans estan segurs que les armes químiques es van utilitzar el 21 d'agost ––les trucades telefòniques capturades, juntament amb la narració de metges locals, la documentació de vídeo de la tragèdia i els moviments observats per satèl·lit–– es consideren ja una prova positiva. Per això, el govern dels EUA, des del president en avall, ha estat inequívoca en les seves declaracions.

No obstant això, els serveis d'espionatge dels Estats Units encara no han adquirit l'evidència tradicionalment considerada com l'estàndard d'or en casos d'armes químiques: el sòl, la sang i altres mostres ambientals que donen positiu per a la reacció amb un agent nerviós. Per aquest motiu les “big five” volen que la investigació de l'ONU “segueixi el seu curs per posar punt final a la fase provatòria”.

Uns prova concloent també són les imatges dels míssils que suposadament van ser usats en els atacs mortals. Si portaven ogives convencionals, probablement haurien estat gairebé destruïdes, ja que haguéssin detonat. No obstant això, diversos míssils a trobats al suburbi de Ghouta (a l'Est de Damasc) es troben en gran part intactes. Estaven intactes segons els analistes d'intel·ligència perquè el míssils estaven plens d'agents nerviosos, no d'explosius convencionals.

En els dies posteriors als atacs els aliats de Síria (Iran i Rússia) van començar a contruir un discurs acusant a l'oposició de l'ús d'armes químiques tot i que les comunicacions interceptades expliquen una història diferent on el govern sirià és sense cap mena de dubte el responsable. Text: R.Novoa/N.Shactman · Fotografia: ECHELON-UK

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT