ACTUALITAT
Carregant...
24 d’ag. 2013

Info Post

El cap de l'estat major de l'IDF Benny Gantz va conversar telefònicament ahir amb el cap de l'estat major conjunt d'Estats Units Martin Dempsey.

Funcionaris de seguretat israelians coneixedors de la conversa telefònica que ahir van mantenir el cap de l'estat major de l'IDF Benny Gantz amb el cap de l'estat major conjunt d'Estats Units Martin Dempsey han afirmat que esperen que EUA operi militarment en contra de les forces d'Assad, fins i tot sense mandat de l'ONU en resposta a l'atac amb armes químiques del passat dimecres contra un bastió rebel prop de Damasc. Els dos generals també van discutir la recent escalada de la violència al Líban i els disturbis a Egipte. El govern nord-americà està buscant una prova concreta d'utilitzar armes químiques per les forces del president sirià Baixer Assad contra la població civil. Quan aquestes proves surtin a la llum, els funcionaris israelians especulen que els EUA actuaran fins i tot en el cas que el Consell de Seguretat de l'ONU no prengui una decisió en aquest sentit. El New York Times acaba d'informar que les autoritats nord-americanes estan buscant en la guerra aèria sobre Kosovo de finals de 1990 un possible referent per a atacs a Síria sense mandat de l'ONU.

Durant el conflicte de 1998-1999, Rússia va recolzar el règim iugoslau de Slobodan Milosevic, acusat de cometre atrocitats contra civils a Kosovo. Però des que Rússia té poder de veto al Consell de Seguretat de l'ONU, no hi havia cap possibilitat d'aconseguir una resolució que autoritza l'ús de la força contra la República de Iugoslàvia.

La intel·ligència militar israelina estima que Washington està considerant seriosament un atac limitat però eficaç que deixarà clar al règim de Damasc que la comunitat internacional no tolerarà l'ús d'armes de destrucció massiva contra civils sirians o qualsevol altre element.

Mentrestant el president Barack Obama s'ha reunit avui amb el seu equip de seguretat nacional per considerar possibles respostes a l'atac químic en els suburbis de Damasc. A més, les opcions militars d'abast limitat en les quals treballa el Pentàgon no requeririen enviar avions de combat a l'espai aeri sirià ja que l'ús de míssils de creuer Tomahawk és vist com l'opció més probable. Actualment, la Marina dels EUA té quatre destructors al Mediterrani, cadascun equipat amb més de 90 míssils de creuer Tomahawk. Per la seva banda, el Ministre d'Informació de Síria Omran al-Zoubi ha amenaçat aquest dissabte que “qualsevol atac dels Estats Units a Síria encendrà tot el Pròxim Orient”. Text: R.Novoa/YnetNews/Agències

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT