ACTUALITAT
Carregant...
27 d’ag. 2013

Info Post

La República Islàmica diu que si Síria és atacada tota la regió entrarà en guerra. Xina i Rússia també expressen la seva oposició a la intervenció internacional a Síria

Iran acaba d'advertir avui dimarts contra una intervenció militar aliada a Síria, dient que el conflicte resultant enfonsarà la regió. Vaixells de guerra dels EUA armats amb míssils de creuer ja estan posicionats a la Mediterrània. Iran, que dóna suport a Assad contra els rebels que busquen enderrocar-lo, ha arribat a dir que els rebels són els responsables de l'atac i ha afirmat que Occident ho està usant com a pretext per a intervenir a Síria.

"Volem advertir fermament contra qualsevol atac militar a Síria. Definitivament hi haurà conseqüències perilloses per a la regió”, acaba de dir el portaveu del Ministeri d'Exteriors iranià Abbas Araqchi en conferència de premsa. “Aquestes complicacions i conseqüències no es limitaran a Síria. Engoliran tota la regió” ha reblat.

El xiïta Iran és l'aliat més proper de Síria i ha acusat els militants islàmics sunnites, Israel i les potències occidentals de tractar d'usar el conflicte per fer-se càrrec de la regió. A més de recolzar Assad, Iran també dóna suport al grup terrorista xiïta libanès Hezbol·là que ha enviat combatents a Síria per ajudar el govern d'aquest país. La tensió també està augmentant entre Hezbol·là i Israel pels atacs transfronterers amb míssils que han impactat a Israel la setmana passada.

L'agència de notícies oficial xinesa Xinhua també ha expressat la seva oposició a la intervenció a Síria titllant la retòrica bel·licista occidental d' “irresponsable” i “perillosa”. Xina ha instat totes les parts a no saltar-se les conclusions sobre els resultats de la investigació de l'ONU, i ha instat a la calma per fer front a les acusacions. “Totes les parts han de mantenir el cap fred, especialment aquells impacients per prendre accions militars sense mandat de l'ONU” diu l'agència governamental xinesa. “És imperatiu que Estats Units i els països d'idees afins s'abstinguin de fer una intervenció armada precipitada i deixin treballar a l'ONU”.


Per Rússia, aliat clau d'Assad i el seu principal proveïdor d'armes, les forces rebels podrien haver estat darrere de l'atac i ha instat Washington a no utilitzar la força militar contra Assad. Moscou i Pequín han vetat tots els esforços occidentals anteriors per imposar sancions de l'ONU sobre Assad. Text: R.Novoa/Reuters Fotografia: HCHRI

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT