ACTUALITAT
Carregant...
12 d’ag. 2013

Info Post

El partit de l'expresident Mursi ha passat a la clandestinitat i ha instal·lat el seu quarter general operatiu a un soterrani del Beach Hotel de Gaza, des d'on dirigeix accions terroristes contra Egipte i Israel

El 22 de juliol es va fer públic que un grup de sis funcionaris de la Germandat Musulmana d'Egipte es va escapar després que el 3 de juliol s'enderroqués el president Mohamed Mursi en un cop militar per establir-se a la Franja de Gaza per liderar un aixecament contra els militars. El grup està encapçalat per Mahmud Izzat Ibrahim, conegut com “l'home de ferro” de la Germandat i número 4 en la jerarquia després de Guia Suprem Muhammad Badie.

Els fugitius van establir un lloc de comandament al Beach Hotel Gaza per orquestrar operacions contra l'exèrcit egipci i llurs objectius de seguretat en col·laboració amb Hamàs i Al-Qaida al Sinaí. El grup ha estat l'encarregat de difondre la revolta ràpidament des del Sinaí a Egipte. Diverses agències d'intel·ligència occidentals han descobert que els plans de la Germandat són bastant més perillosos del què es pensava en un primer moment.

Segons fonts consultades, la Germandat Musulmana mai es va desmantellar en la seva branca paramilitar clandestina. Els seus comandants ocults van manipular els polítics des de l'ombra sota tres presidents d'Egipte i van seguir fent-ho després de la Germandat va ocupar el poder al Caire el 2012. En tot moment, des de llavors, els Germans estaven preparats per intervenir si el seu govern era enderrocat. El “Guia Suprem”, Mohammad Badie no era més que un front obedient del veritable líder de la Germandat Musulmana, que ha estat fins ara el “Sr X.”

Ara resulta que el “Sr X.” no és altre que Mahmud Izzat Ibrahim, qui du el timó i dirigeix l'espectacle tant al Sinaí i El Caire. Ho fa des de la Franja de Gaza, al Beach Hotel, sota els auspicis dels governants de Hamàs. Ibahim respon amb violència cada acció ordenada contra la Germandat pel ministre de Defensa, el general Abdel-Fattah El-Sisi.

Durant la realització de l'operació antiterrorista contra objectius al Sinaí, les ordres de Izzat Ibrahim són mantenir els milers de seguidors en la seva plantada a les protestes del Caire per a la restitució del seu president. L'objectiu d'Ibrahim és dirigir les seves accions en un sagnant enfrontament amb l'exèrcit egipci. El-Sisi, per la seva banda, sap que el centre de comandament subterrani de la Germandat Musulmana a la Franja de Gaza ha de ser destruït per tal de vèncer a la seva guerra de resistència. Per a una acció eficaç a la Franja de Gaza, les necessitats militars egípcies requereixen l'ajuda de les Forces de Defensa d'Israel de la mateixa manera que l'exèrcit israelià se serveix de l'exèrcit egipci per contrarestar Al-Qaida i altres terroristes islamistes al Sinaí que es dediquen a atacar Israel i Egipte.

Aquesta interdependència tàcita i els intercanvis en contra d'un enemic comú han disparat la col·laboració i interdependència entre el nou govern d'Egipte i Israel com hem vist amb la destrucció per per part d'un drone israelià al nord del Sinaí d'una llançadora iraniana gràcies a una “xivatada” de la intel·ligència egípcia a la israeliana divendres passat. Text: R.Novoa/Debkafile Fotografia: Debkafile

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT