8 de jul. 2013


La Policia espanyola detén a Sabadell el responsable d'un bloc que difonia idees xenòfobes i antisemites

La Policia espanyola va detenir divendres un home de 40 anys per utilitzar un bloc on presumptament publicava de forma anònima idees susceptibles de provocar la discriminació, l'odi i la violència per motius racistes, ideològics i antisemites.

Segons han informat fonts policials, la investigació es va iniciar al novembre després de que agents de la Brigada IT detectessin l'existència a Internet d'una publicació online que feia apologia del nazisme i propagava la supremacia de la raça blanca sobre les altres. El detingut, veí de Sabadell, utilitzava la seva pàgina per difondre idees susceptibles de provocar discriminació, odi o violència contra col·lectius, aprofitant l'anonimat i la immediatesa de les xarxes socials.

En el registre al pis del detingut, els agents van intervenir més d'un centenar d'armes blanques —entre elles navalles, ganivets, matxets, espases samurais, destrals, estrelles i punyals ninja—, bats de beisbol, maces, punys americans, defenses de fusta, grillons i nuntxakus. A més, els agents van confiscar 3 revòlvers de fogueig, quatre pistoles i una carrabina d'aire comprimit, 40 cartutxos de diferents calibres, esprais de defensa personal, pel·lícules i CD de temàtica nazi, dos ordinadors portàtils, tres discos durs i diversos telèfons mòbils. Els continguts estan essent analitzats per la policia judicial.

El detingut, que es troba en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, se l'acusa d'un presumpte delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. Text: R.Novoa/Europa Press ■ Fotografia: Cuerpo Nacional de Policía

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...