ACTUALITAT
Carregant...
31 de jul. 2013

Info Post


La israeliana Tzipi Livni i el palestí Saeb Erakat acorden continuar les negociacions a la recerca d'un acord de pau per al Pròxim Orient, impulsat per EU

El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, va anunciar ahir que les "productives" converses de pau que van començar dilluns a Washington continuaran "en algun moment de les pròximes dues setmanes" a Israel o als territoris palestins .

"Les parts han acordat continuar implicades en negociacions sostingudes, continuades i substantives en els assumptes clau i tornaran a trobar-se en algun moment de les properes dues setmanes a Israel o els territoris palestins", va dir Kerry en una compareixença al tancament de les dues jornades de converses a Washington. 

Kerry també va qualificar de "molt positiva" la reunió que van mantenir ahir a la Casa Blanca amb el president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu vicepresident, els dos caps negociadors, la ministra israeliana de Justícia, Tzipi Livni, i el representant de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Saeb Erakat. El "compromís personal" d'Obama amb la represa d'aquestes negociacions de pau, paralitzades des de 2010, "ha estat essencial", ha destacat Kerry. "El temps d'una pau duradora ha arribat ", va afirmar Kerry tot i admetre, però, que sap que" el camí serà difícil ", encara que està "convençut "que s'aconseguirà avançar gràcies als esforços i l'experiència dels equips negociadors. També va reiterar que ambdues parts han d'estar compromeses amb la presa de "decisions difícils" i que l'objectiu continua sent que hi hagi "dos estats vivint un al costat de l'altre en pau i seguretat". 

"Tant israelians com palestins tenen preocupacions de seguretat legítimes", va recordar, a més, el cap de la diplomàcia nord-americana. Livni i Erakat van iniciar dilluns a Washington les primeres converses de pau directes des de 2010, amb un sopar al Departament d'Estat encapçalat per Kerry. Els negociadors van reprendre ahir el diàleg amb una trobada a primera hora del matí amb el recentment nomenat enviat especial dels Estats Units per al procés de pau, Martin Indyk. "Encara que entenc l'escepticisme" davant aquestes noves converses de pau davant el fracàs d'anteriors intents, "no el comparteixo", ha assegurat avui Kerry. El Departament d'Estat va revelar dilluns que les parts s'han compromès a negociar durant almenys nou mesos, fins a abril de 2014, amb la possibilitat de perllongar el procés si no hi ha acord quan arribi aquesta data tal i com ja vam avançar en un article anterior. Text: R.Novoa/EFE ■ Foto: US Dept of State



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT