31 de jul. 2013


Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dues persones dedicades a la difusió de l'ideari nazi mitjançant una ràdio que emetia per internet. El jutge ha ordenat el tancament de l'emissora.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dilluns 29 de juliol dues persones que es dedicaven a la difusió de l’ideari nazi mitjançant l’ús d’una ràdio que emetia música RAC (punk rock adreçat a skinheads nacionalsocialistes) des d’Internet. La investigació es va iniciar a principis d’aquest any, quan la Policia de la Generalitat va detectar l’existència d’aquesta ràdio que es feia conèixer mitjançant diverses webs radicals freqüentades per persones vinculades a moviments neonazis.

Els investigadors van poder ubicar la ràdio en un domicili del barri del Carmel de Barcelona. Des d’aquest domicili, les dues persones detingudes feien difusió de música RAC, gènere musical que destaca pel fet que el contingut d’algunes de les seves lletres incita a la violència i promou l’odi contra una raça, ideologia, l’antisemitisme i contra els col·lectius immigrants, així com es fa difusió de la doctrina nacionalsocialista.

Cal destacar també que la ràdio servia per promoure concerts i noves bandes musicals afins a la ideologia nazi. L’administrador de la ràdio oferia a aquests nous grups la possibilitat de donar-se a conèixer des de l’emissora, així com des d’un blog vinculat a la ràdio. Els Mossos va poder determinar l’ampli abast de l’emissora en observar contactes no tan sols a nivell de l’estat espanyol sinó també a d’altres indrets del món, principalment a Sud-amèrica. Els oients es comunicaven entre ells mitjançant un xat que estava operatiu durant l’emissió dels programes.

Els investigadors van detenir les dues persones vinculades amb l’emissora, majors d’edat i de nacionalitat espanyola, i van registrar el domicili que s’utilitzava com a estudi de ràdio. Com a resultat del registre es van comissar diversos equips informàtics i gran quantitat de suports amb música RAC. Els dos detinguts van passar a disposició judicial el dimarts 30 de juliol. Després de declarar davant del jutge, els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs. El jutge ha ordenat el tancament de la pàgina web on s’allotja l’emissora. Text: R.Novoa/Cos de Mossos d'Esquadra ■ Fotografia: Diari ARA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...