2 de juny 2013


Alon Bar: “Sabem que a Catalunya hi ha molta gent que se sent solidària amb nosaltres i que no estem sols. Per a nosaltres és molt important”

Prop de mig miler de persones s'han aplegat aquest matí a Barcelona per participar en una caminada en homenatge al 65è aniversari de la independència de l'Estat d'Israel i a “la contribució israeliana al progrés de la humanitat”, amb la participació de membres de la comunitat jueva catalana, membres d'altres confessions com evangèlics i catòlics i amics i simpatitzants d'Israel en general per celebrar aquesta efemèride coordinada per la Afikim Foundation i que s'està realitzant a més de 110 ciutats d'arreu del món.

La caminada, que ha sortit de la plaça Francesc Macià de Barcelona i ha finalitzat al Palau Reial de Pedralbes, ha comptat amb parlaments de Laurence Franks, organitzador de l'acte, de l'escriptor i estudiós de l'antisemitisme a Espanya Eduardo Martín de Pozuelo i de l'Excm. Ambaixador d'Israel a l'Estat espanyol, el Sr. Alon Bar.

Alon Bar ha agraït l'organització de l'acte i s'ha mostrat orgullós de compartir aquesta caminada per recordar la “contribució intel·lectual, religiosa i ideològica del poble jueu al món”. “Amb 65 anys d'existència Israel vol ser més, participant amb entusiasme en el desig de millorar la vida humana” ha destacat l'ambaixador emfasitzant que aquest “és un moment oportú per fer-ho atès l'interès i l'atracció que generen els models d'innovació i creixement israelians”.

“Volem compartir aquests avenços i tota la nostra energia creativa feta en un país tant jove com el nostre amb tot el Món” ha insistit. El diplomàtic també ha recordat que Israel és i ha estat un país d'acollida “on  han vingut russos, polonesos, etíops, àrabs del Marroc, Argèlia o Iraq”. Alon Bar també ha manifestat que Israel vol compartir tots aquests progressos “amb els nostres germans palestins” per així esdevenir “un país amb un ambient que sigui llum per a totes les nacions”.

En aquest sentit ha recordat que “estem fent tot el que podem a Catalunya i altres indrets per apropar-nos a aquesta capacitat de contribuir (...) al creixement i a la millora de la situació econòmica”. Segons l'ambaixador, “aquesta es la millor manera de combatre estereotips i prejudicis: compartir totes aquestes aportacions al pensament i la investigació amb tot el món i amb molt d'entusiasme”.

Finament Alon Bar ha afirmat que “sabem que a Catalunya hi ha molta gent que se sent solidària amb nosaltres i que no estem sols. Per a nosaltres és molt important”. A l'acte hi han assistit també en representació del Govern de la Generalitat de Catalunya, el seu Secretari d'Exteriors, Roger Albinyana, així com també la Regidora de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, i altres membres de la societat civil com ara l'escriptor Salvador Sostres, el president de la Fundació CatMón Víctor Terradellas o l'activista per la llengua catalana Mercè Escarrà. ■ Text i fotografies: Rubèn Novoa  

Veure àlbum de fotografies a facebook


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...