ACTUALITAT
Carregant...
13 de juny 2013

Info Post

El portaveu de l'ambaixada israeliana ha lamentat avui en una conferència a la Universitat de Barcelona que la premsa espanyola i catalana treballi per crear una 'distància cultural' amb Israel

Aquest matí la Facultat de Filologia Semítica de la Universitat de Barcelona (UB) ha acollit una conferència a càrrec del portantveu de l'ambaixada israeliana a Espanya, Lior Haiat, que sota el títol “La imatge d'Israel a la premsa espanyola” ha servit per entendre el paper dels mitjans de comunicació espanyols i catalans en relació a l'Estat d'Israel.

El diplomàtic israelià ha iniciat la seva conferència fent especial èmfasi al gran desconeixement que té la societat espanyola en relació a Israel. “Amb només un 2% de la població que coneix personalment a algun jueu o que hagi visitat Israel, la societat espanyola es creu amb suficient informació com per formar-se i emetre una opinió sobre el nostre país”. De fet, “la majoria d'opinions sobre Israel es formen mitjançant una aparició ––que el diplomàtic ha titllat de 'sobredimensionada'–– d'Israel als mitjans de comunicació”. 

En aquest sentit Lior Haiat ha lamentat i criticat que les dues imatges que es venen a la opinió pública espanyola i catalana de l'israelià mig són o bé l'ultraortodox (amb una finalitat de crear un gran distanciament cultural amb el poble jueu) o bé la del soldat israelià (amb una finalitat de cercar un posicionament hostil contra Israel). Haiat ha atribuït aquest fet principalment a dues causes: la primera, motivada per un fals pacifisme/humanisme que impera a Europa on el qui té més poder té menys raó ––i per aquest motiu automàticament els palestins tenen més raó en el conflicte àrabo-israelià––, i, la segona, que els prejudicis i els estereotips formen part del substrat cultural d'Espanya. Sense aquest paper dels mitjans de comunicació espanyols, hi hauria un “buit d'imatge” sobre Israel, ha reblat el representant israelià.

Finalment el portaveu israelià ha defensat la contribució del seu país al progrés de la Humanitat i ho exemplificat amb “les tecnologies que Israel crea i que formen part de la nostra vida per millorar-la”. No debades “som el país amb més premis Nobel per càpita del món” ha clos.  ■ Text i fotografia: Rubèn Novoa

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT