28 de juny 2013


La ciutat de Tel Aviv és un referent per a la comunitat gay de tot el món

Com va informar fa pocs dies el corresponsal de TV3 al Pròxim Orient, Albert Elfa, arran de la multitudinària celebració a Tel Aviv del Gay Pride Parade 2013 a “Tel Aviv és la ciutat de la llibertat sexual i els gais i lesbianes s’hi troben molt a gust.” Elfa destaca que el propi consistori de la ciutat pinta “alguns passos zebra de la ciutat amb els colors de l’arc de Sant Martí durant la setmana de l’orgull gai, i l’alcalde de Tel Aviv, heterosexual, fa d’ambaixador de la desfilada i d’advocat de les seves reivindicacions.” 

Avui, que se celebra a nivell mundial el Dia de l'Alliberament Gai LGTB (una efemèride celebrada any rere any pels col·lectius homosexuals per instar públicament per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) cal recordar què se succeeix als països musulmans de la zona, alguns d'ells veïns d'Israel. Mantenir relacions amb una persona del mateix sexe és castigat amb la mort a Iran, Sudan, Aràbia Saudita, Iemen, Somàlia, Nigèria i Mauritània.

La importància d'Israel en la comunitat gay d'arreu del món és de tal magnitud que la celebració d'enguany, que ha arribat a la vintena edició, va reunir la xifra rècord de 100.000 participants. Tota una multitud si tenim present suposa un quart (25%) de la població total de la ciutat. Text: R.Novoa Fotografies: Visit Israel/Europa Press/R.Aníbal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...