ACTUALITAT
Carregant...
20 de juny 2013

Info Post


Entre el 2009 i el 2011, aproximadament 15 milions d'euros en fons públics van ser transferits a organitzacions no governamentals d'incidència política, actives en la promoció de l'odi contra Israel. Entre els beneficiaris figuren alguns dels grups més radicals que actualment operen dins d'Israel i els territoris palestins en disputa. A nivell català hi destaca la Xarxa d'Enllaç amb Palestina finançada pel Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Al maig del 2012, Xarxa organitzar un concert a Barcelona amb motiu de la “Nakba” Palestina, i al maig del 2011, la Xarxa va signar una carta titulada “Enrique Iglesias, no cantis per l'apartheid israelià!” que exhortava al músic espanyol en abstenir-se de realitzar un concert a Israel el 30 de maig.

Entitats subvencionades:

Nova-Centre per la Innovació Social (Barcelona) va rebre 187.100 € (2011) de l'AECID per a un projecte denominat “Enfortiment de la Societat Civil Palestina que aposta per la defensa dels drets humans i una resolució no violenta dels conflictes”. A més, NOVA rebre 322.560 € (2010) de l'AECID per a un projecte denominat “promoció d'una estratègia de gestió pacífica dels conflictes i defensa efectiva dels drets humans a Palestina i Israel”. NOVA també va rebre 130.000 € de la Generalitat de Catalunya (2010: 45.000 €, 2011: 45.000 €, 2012: 40.000 €) en conjunt amb el Servei Civil Internacional-Catalunya (SCI-Catalunya) (Barcelona) i l'Associació Catalana per la Pau (ACP) (Barcelona) per a un contracte titulat “Investigació, elaboració d'estratègies i sensibilització per al compliment de la legalitat internacional i el respecte als drets humans en el conflicte entre Palestina i Israel”.

L'any 2010, NOVA va ser encarregat per la ciutat de Barcelona d'organitzar la primera reunió del Tribunal Russell sobre Palestina, que es va celebrar a Barcelona de l'1 al 3 de març de 2010. Els temes discutits en la conferència incloure “Els assentaments i el saqueig dels recursos naturals”, “l'annexió de Jerusalem Est”, “la construcció del mur en el territori palestí ocupat”, i “el bloqueig de Gaza i l'Operació «Plom Fos»”.

NOVA recolzar la iniciativa “Rumb a Gaza”, que intenta trencar el bloqueig israelià de Gaza. El 2009, NOVA publicar un informe de 84 pàgines titulat “Espanya-Israel: Relacions en matèria militar, armamentística i de seguretat. Balanç i tendències”, que tracta de “respondre a la pregunta de en quina mesura contribueix Espanya a la violència en una de les regions més maltractades del món”. L'informe té un pròleg escrit per Jeff Halper, director del Comitè Israelià contra la Demolició de Cases (ICAHD), un grup activista pro-palestí.

Servei Civil Internacional-Catalunya (SCI-Catalunya) (Barcelona) va rebre 130.000 € de la Generalitat de Catalunya (2010: 45.000 €, 2011: 45.000 €, 2012: 40.000 €), en col·laboració amb l'Associació Catalana per la Pau (ACP) (Barcelona) i NOVA-Centre per la Innovació Social (Barcelona), per a un contracte titulat “Investigació, elaboració d'estratègies i sensibilització per al compliment de la llei internacional i el respecte als drets humans en el conflicte entre Palestina i Israel”.

SCI també va rebre un contracte per 680.000 € de la Generalitat de Catalunya (2010: 235.000 €; 2011: 230.000 €; 2012: 215.000 €) per a un projecte titulat “Reforçar la cultura de la no violència i el treball voluntari entre els joves palestins, a partir de la revaloració de la seva identitat entre Jerusalem i Cisjordània”.

El SCI és actiu en el moviment espanyol de BDS en contra d'Israel i és un membre prominent del Grup de BDS de Catalunya. En el seu Informe Anual 2009, SCI, escriu: “Un altre aspecte important consisteix en les recomanacions relatives a la campanya BDS, que SCI estarà presentant. La campanya de BDS constitueix una mesura per pressionar l'Estat d'Israel per acabar la seva violació sistemàtica dels drets humans. És una proposta que sorgeix des de la societat civil, que mitjançant boicots comercials, acadèmics, culturals i esportius posarà fi a la impunitat ia la violació dels drets humans”.

Al març de 2011, SCI va organitzar una conferència a Barcelona anomenada “Palestina: Històries de Resistència”. La Conferència va instar a un BDS contra d'Israel “per posar fi a l'ocupació i l'apartheid”.

Al maig de 2012, SCI va organitzar una sèrie de “Jornades de Solidaritat” a Barcelona per commemorar la “Nakba” palestina. Els esdeveniments van ser patrocinats per l'Ajuntament de Barcelona i incloïen el logotip oficial de la ciutat.

Al juny de 2012, SCI va anunciar que quedava “suspès el campament d'estiu de voluntaris a Palestina programat del 5-15 de juliol, a causa de la falta de finançament per part de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament”.

SCI és un patrocinador oficial del Tribunal Russell sobre Palestina.

Solidaritat per al Desenvolupament i la Pau (SODEPAU) (Barcelona) va rebre 103.857 € (2011) i 106.250 € (2010) de l'Ajuntament de Barcelona per a projectes de millora de la atenció sanitària a Cisjordània.

SODEPAU també va rebre 110.000 € (2010) de la Generalitat de Catalunya per a un projecte anomenat “Construint una cultura de pau a la ciutat d'Hebron”. SODEPAU és activa en el moviment espanyol de BDS en contra d'Israel. SODEPAU és membre del moviment BDS-Catalunya. SODEPAU va organitzar una conferència important de BDS anomenada “Ahir Sud-àfrica, avui Palestina”, celebrada a Barcelona entre els dies 19 al 21 d'octubre de 2012. Al novembre de 2011, SODEPAU publicar un article d'opinió sobre el Tribunal Russell sobre Palestina. L'article va titllar Israel estat d'“apartheid” i ha instat al moviment de BDS a “augmentar la pressió sobre Israel fins que compleixi amb el dret internacional”. Al juny de 2011, SODEPAU participar en el “Primer Fòrum Europeu contra Agrexco”, una companyia d'exportació agrícola líder a Israel que es va declarar en fallida al setembre de 2011.

Al maig de 2011, SODEPAU va patrocinar una conferència de tres dies anomenada “Commemorant la Nakba palestina”. Els participants van discutir “les lleis racistes” d'Israel, “les polítiques de colonització”, i “la repressió”. Al maig de 2011, SODEPAU va publicar un article titulat “Reforçant l'apartheid israelià”, que diu així: “La prohibició de rebutjar el caràcter jueu i democràtic de l'estat d'Israel és una llei que forma part d'un procés de repressió de les veus dissidents dins de l'estat de Israel [...]. Així, el règim d'apartheid israelià segueix consolidant-se, com no pot ser d'altra manera en un estat creat per i per a la «Ètnia» jueva”.

Xarxa d'Enllaç amb Palestina (Barcelona) va rebre 33.872 € (2011) i 32.025 € (2010) de la ciutat de Barcelona. La Xarxa d'Enllaç amb Palestina també va rebre 4.284 € (2008) de la Generalitat de Catalunya per organitzar una conferència-taller titulada “60 anys sense Palestina”. Un projecte titulat “Coneguem Palestina” inclou un gràfic que compara el mur israelià antiterrorista amb el Mur de Berlín.

Al maig de 2012, Xarxa d'Enllaç amb Palestina va organitzar un concert a Barcelona amb motiu de la “Nakba” palestina. Al maig de 2011, la Xarxa d'Enllaç amb Palestina va signar una carta titulada
“Enrique Iglesias, no cantis per l'apartheid israelià!” que pressionava el músic espanyol per a què cancel·lés el concert a Israel previst per al 30 de maig.

La carta diu: “És possible que no coneguis les greus violacions del Dret Internacional i dels Drets Humans que Israel comet des de fa 63 anys en contra de la població palestina. Citem a continuació només alguns d'ells: En 1948-1949 el naixent Estat jueu va dur a terme una neteja ètnica que va convertir a més de 750.000 palestins en refugiats. [...] Israel ha instal · lat des de 1967, de forma il·legal, a més de 500.000 colons jueus als territoris robats a la població palestina. [...] El 2008-2009, Israel va atacar la Franja de Gaza, cometent crims de guerra i contra la humanitat”.

Al juliol de 2010, Xarxa d'Enllaç amb Palestina va signar la carta “Declaració Unida d'Espanya en suport del BDS”, que demana un boicot a Israel en quatre àrees: 1) boicot institucional, 2) boicot comercial, 3) boicot cultural i esportiu, i 4) boicot acadèmic.

A la seva pàgina web, la Xarxa d'Enllaç amb Palestina promou samarretes blanques amb la paraula “anti-sionista”, imprès en grans lletres negres. ■ Text: Soeren Kern / Traducció: R.Novoa



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT