ACTUALITAT
Carregant...
7 de maig 2013

Info Post



“La discrepància política i la confrontació d’idees, fonamentals en democràcia, no poden avalar ni propiciar el menyspreu del que va significar el nazisme per Europa", diu el comunicat

Les comunitats i entitats jueves de Catalunya han emès un comunicat conjunt en el qual denuncien “l’ús absolutament irresponsable i partidista” que fan “determinats mitjans de comunicació així com alguns polítics i líders d’opinió” dels termes “nazi” i “nazisme’”, la qual cosa també suposa una “banalització” de l’holocaust.

“La discrepància política i la confrontació d’idees, fonamentals en democràcia, no poden avalar ni propiciar el menyspreu del que va significar el nazisme per Europa. Aquesta es una frontera que una societat democràtica no pot creuar, ni ara ni mai”, subscriuen les entitats signants del document.

Conseqüentment “apel·lem al sentit de la responsabilitat d’aquells que tenen accés a una tribuna pública”, “demanem que reflexionin sobre el perill de trivialitzar la càrrega ideològica del nazisme i de les seves conseqüències pel poble jueu i per a tota la humanitat” i “demanem que s’aprovi amb urgència una reforma del Codi Penal” que condemni aquesta pràctica.

Les entitats que signen aquest manifest són la Comunitat Jueva Bet Shalom de Catalunya, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, B’nai Brith Nahmanides de Barcelona, la Fundació Baruj Spinoza, l’Associació de Relacions Culturals Catalunya Israel i l’Associació Catalana d’amics d’Israel. ■ Text: Maria Coll ■ Font: El Singular Digital

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT