13 de març 2013La periodista catalana Pilar Rahola va oferir una conferència aquest diumenge a la Universitat Oberta de Raanana (Israel) convidada pel Fons Nacional Jueu (KKL) i OLEI que va veure desbordat l'aforament degut a l'assistència de prop de 800 persones a l'Auditori de la Universitat. Per aquest motiu es va haver d'habilitar un altre auditori amb pantalla gegant perquè tots els presents poguessin escoltar Rahola. Rahola va parlar ––entre altres temes–– de la seva lluita per la llibertat, en contra la corrupció, l'antisemitisme i dels drets de les dones.

Pilar Rahola va obrir el seu parlament amb una defensa dels valors compartits de la causa catalana i la jueva a Israel. La periodista catalana va afirmar que “sóc una ciutadana d'un petit país amb una llengua pròpia en una Europa complexa” i va aprofitar per vindicar la seva catalanitat amb un “em sento catalana i defenso Israel per ser un dels nuclis de la defensa de la causa de la llibertat”.

Rahola va expressar la seva preocupació “pels drets civils perquè el meu oncle avi va ser el primer condemnat a mort pel feixisme espanyol i la meva família va patir l'exili” no sense agrair “als jueus que vivien a la Palestina britànica que van venir a lluitar per la causa republicana” per tot seguit afirmar que “la causa jueva es la causa de la llibertat, de la civilització i de la modernitat”. “Quan els jueus han patit darrera sempre hi ha hagut intolèracia, feixisme i totalitarisme” fent un símil amb la seva situació personal i familiar en la seva condició de catalana.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...